Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

PĂPUȘARII DIN PUSTIE. BURSUCUL (37)

Cât era Axinia de obișnuită cu momentele-șoc, de data aceasta avu o tresărire de spaimă. Desprinderea de pământ a fost brutală. Asemenea șoc nu mai cunoscuse. Era un zbor dezordonat. Comunicațiile video și audio erau bruiate. Se auzea vocea baritonală a lui Alin. Nu se înțelegea nimic. I se părea că zboară de o veșnicie. Ceru sprijin de la Antonică. Degeaba! Acesta vorbea pe o altă linie. Stabilea detaliile pentru misiunea „La steaua”, cu participare internațională a cosmonauților din zece țări. Era o cooperare la nivel mare având ca obiectiv cercetarea găurilor negre din proximitatea Pământului. Se va experimenta aparatură de mare risc seismic. Baza de centralizare a datelor va fi schimbată la fiecare trei minute, pentru a nu fi erori din cauza aceluiași câmp magnetic fluctuant.

Axinia se simțea încătușată în capsula de plastic dur, cu vizibilitate redusă, pentru a  experimenta aparatură de mare risc seismic. Baza de centralizare a datelor va fi schimbată la fiecare trei minute, pentru a nu fi erori din cauza aceluiași câmp magnetic fluctuant.
  Înainte de a fi abandonată undeva în spațiu, Axinia deschise monitorul 01 cu imagini de la Nărujelu. Fostele ei colege de la mănăstire erau muștruluite de fosta stariță, devenită acum Dochița, îmbrăcată sexi , cu fustă scurtă și ciorapi de mătase cu jartea ca la cluburile de noapte:

-Doamnelor ! Nu mai aveți pic de decență. Ce-or fi zicînd bieții bărbați de aici pe care îi vlăguiți fără rușine și fără milă? Unii preferă să rămână sus la mină. Eu zic să ne organizăm. Să facem tabele cu semnătură. Acolo unde relația nocturnă se repetă de cinci ori se va realiza obligatoriu o familie. Nu ne grăbim. Știu că unii mai șmecheri după trei-patru reprize sexuale vor schimba partenera. Cine nu vrea să respecte regula va fi dat afară și de la mină și din stabiliment. De acord?
 Un strigăt de „ura” inundă valea. Axinia regreta într-un fel că s-a încurcat cu băiatul Sultanei. O mânca palma.
        O voce de fiare aruncate o anunță că intră în raza găurii negre pe care o va monitoriza împreună cu trei sud-coreeni.Toți bărbați tineri. Pentru prima oară Axinia se bucura că învățase un pic de coreeană  de la pastorul Hai-Ciu-Oan.
 Colegii de cercetare fiind tineri, se vor înțelege de minune. Abia aștepta să iasă din cilindrul de plastic și să rămână în costumația sumară de explorator.
       Acosmizarea fu brutală. Se pare că  senzorii de frânare în caz de pericol se blocaseră din cauza luminii cețoase. Locatarii capsulelor erau însă protejați de imponderabilitate. Capsula nu se deschise imediat. Era nevoie de un timp pentru formarea amortizorului de cauciuc selenar și de deschiderea tunelelor de acces în spațiile de ședere, separate prin pânze dure transparente.
       Un duș cu particule recomfortante și o masă cu fructe dezhidratate.
 Cosmonauții puteau comunica între  ei fără a se vedea.Arătau ciudat și era nevoie de un oarecare timp pentru recăpătarea aspectului inițial.

                     Vasile Lefter, membru UZPRAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania