Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

  PĂPUȘARII DIN PUSTIE. BURSUCUL  (50 )      

Întoarsă de la Prefectură, Evdochia fu cuprinsă de un entuziasm ca în prima zi în care a fost aleasă stareță.
În mintea   ei două gânduri se băteau cap în cap: 1. Cum să câștige bani mulți pentru a cumpăra un mandat de parlamentar și 2. Cum să-și uimească șefii prin mandatul său de primar. Avea însă de muncă. Alegerile nu erau câștigate dinainte. Se retrase devreme în camera ei de rugăciuni pentru a așterne pe hârtie programul electoral consiliată de un vechi client cu gânduri matrimoniale din partidul celor fără de partid. ȚANI Holborosu se numea amorezu în limbă după Evdochia . Naivul curtezan nu știa că fosta stareță și-a lăsat agoniseala în biroul Prefectului. Trebuia să dea și el mai departe, c-așa e jocul, bată-l norocul! Programul de campanie al Dochiei arăta astfel:
1.Vizitarea zilnică a stafurilor de campanie
2.Emisiune la TV local
3.Film gratis la Căminul Cultural
4.Să  ajute o familie cu mulți copii.

Tot satul era părtaș la această campanie agresivă.
Cele două  cârciumi  erau pline.  Se bea vin pelin și ambrozie.
La biserică, dascălul Chiriță scotea pe nas un „Doamne miluiește ” căruia preotul îi adăuga câteva vorbe de încuviințare.  Suratele prezente băteau mătănii și trăgeau cruci inestetice        Prima care fu chemată să-și prezinte programul în vederea câștigării alegerilor fu Melania. Era nominalizată să susțină campania Evdochiei cu o sumă importantă de bani. De la o vreme , afacerea cu plăceri nu prea mai aducea bani. Bărbații apelau la doamnele care lucrau la negru. Tariful era la jumătate. Viitoarea primăriță aflase de la codoașe și turba de supărare. Va găsi ea o cale să facă ordine. Poliția va trebui s-o sprijine. Polițistul din Nărujelu era cam tomnatic. Va trebui înlocuit cu unul tânăr.
Melania voia un stabiliment ca-n Olanda: Cu felinare roșii la intrare, cu jucării sexuale, cu muzică antrenantă. Melania modifică tarifele, introduse abonamente preferențiale.
Se putea face și plata cu cardul.
Ceilalți consilieri nu răspunseră ordinului Evdochiei și nu-și prezentară niciun program. Cu prima ocazie vor fi înlocuiți, sub un pretext sau altul.

Prefectul încă în  funcție detașase un politruc s-o consilieze pe fosta stareță, convins că aceasta va cotiza consistent la veniturile celor de la Centru.
Viitorul îi va contrazice. Protejata lor va fi molie în fundul ghemului. Evdochia voia o transformare a înfățișării. Se tunse modern, își comandă haine după reviste de top, răspundea la salutul sătenilor de pe vârful buzelor. Își comandase strană catifelată și ajungea prima la slujbă. Tot prima pleca pentru a oferi enoriașilor la ieșire un mic pliant și ceva de pomană. Lumea era încântată de așa viitor primar. Alin și Axinia se jucau cu  bursucii pentru a mai uita de supărare.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania