Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Platforma manuale.edu.ro, posibilă din toamnă

Ministrul Remus Pricopie şi-a manifestat miercuri speranţa ca din toamnă Ministerul Educaţiei Naţionale să deschidă platforma digitală manuale.edu.ro pe care să fie încărcate manualele digitale care vor fi aprobate de minister.

Sper ca din toamnă să deschidem platforma manuale.edu.ro pe care să încercăm, pe măsură ce avem manualele digitale, să facem o bibliotecă cu toate manualele din România aprobate digital, inclusiv manualele alternative. Cred că un astfel de instrument le va fi util nu doar copiilor din şcolile din România, le va fi util şi profesorilor, care vor putea să îşi aleagă mai bine materialele didactice, şi părinţilor care lucrează cu copiii şi părinţilor şi copiilor care nu trăiesc în România şi care încearcă să asigure educaţie după program românesc“, a declarat Pricopie cu prilejul lansării primului manual digital aprobat de MEN.

Potrivit demnitarului, peste maximum zece ani sălile de clasă vor fi digitalizate, lucru acesta fiind necesar întrucât copiii sunt în permanenţă în contact cu lumea digitală. “Lumea digitală este lumea lor, ei sunt în permanenţă în legătură cu lumea digitală. Este clar că peste cinci sau zece ani sala de clasă va arăta cu totul şi cu totul altfel decât arată astăzi. Sala de clasă va trebui să fi o sală de clasă digitală. În Polonia sistemul manualelor digitale se pilotează în mai multe şcoli. Noi sperăm să dezvoltăm acest proiect şi să îl dezvoltăm din fonduri structurale 2014-2020″, a spus ministrul Educaţiei.

Sursa: AGERPRES (via Edumanager) și preluat integral de pe www.elearining.roAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania