Editor [Elearning.ro], 28 septembrie 2013

Compania de software SIVECO a proiectat primele manuale digitale. Sunt special concepute pentru tablete și redau informația într-o manieră interactivă, cu jocuri încorporate în lecții.

De exemplu, dacă luăm o lecție despre arheologie, copiii învaţă cum se descoperă micile artefacte din pământ: cu tableta în faţă, ating cu degetul o lopată care ia o mostră de pământ şi o depune într-o sită.  Mai departe, copilul trebuie să cearnă conţinutul sitei – mişcând tableta în maniera specifică acestei activităţi – și să vadă dacă a descoperit ceva.

…Este momentul ca în școlile românești să apară manualele digitale, în care activitatile multimedia interactive de învățare să fie prezente ca un joc, ca o carte în care copilul să intre imersiv, […] ca într-un joc care creează cunoaștere”, a declarat directorul departamentului de eContent, Radu Jugureanu.

Până în acest moment, Siveco a dezvoltat opt manuale digitale-prototip, însă niciunul dintre ele nu se află pe piață. Au mai lansat  3.700 de lecţii pentru 21 de discipline, care au fost introduse deja în şcoli. Prețul unui astfel de manual este de aproximativ 40 de euro și funcționează atât pe Android, cât și pe iOS.

[…]