Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

 Prea tânăr pentru o asemenea Cinstire? Salut şi urez succes Societăţii Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu”

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X

 Prea tânăr pentru o asemenea Cinstire?

Primit pentru publicare: 21 Oct. 2018
Autor:  Ion N.  OPREA, Membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul
Publicat: 21 Oct. 2018
Editor: Ion ISTRATE

                

         Salut şi urez succes Societăţii Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu” cu prilejul constituirii, ca şi membrilor ei prezenţi la Eveniment, foto, în primul rând celor înnobilaţi cu titlul la care râvneşte orice condeier, purtător  al „Certificatului de nemuritor”, care înseamnă legământ, ataşament, responsabilitate şi independenţă faţă de cei prea mândri şi care subapreciază depărtările şi oamenii lor.

         Evenimentul urmărit de mine şi la care am aderat cu luni în urmă prin depeşa expediată pentru iniţiator prin Editura Agata şi revista Luceafărul în calitate de activ colaborator, dar şi de coordonator al Cenaclului literar de la distanţă care strâng în juru-mi circa 300 de creatori îmi produce şi un disconfort, că aş fi sperat că merit, de la începutul instituţiei, să mă număr printre cei care întotdeauna în ultimii ani am stat şi stau alături de cei care fac jurnalistică şi activitate de scriitor militant în teritoriu Ovidiu Chelaru, Ion Istrate, D.M. Gaftoneanu,  Constantin Adam,, Mihai Matei, Teodor Epure ş.a.

      Motivez absenţa nu prin ce am scris în titlul salutului meu către Dumneavoastră ci prin ceea ce spunea mama, „Ochii care nu se văd se uită”, la care adăuga: „Insistă, pentru un ideal niciodată nu-i prea târziu”.

       Bucurându-mă de ce s-a întâmplat la Botoşani, ieri, 20 octombrie 2018,  declar, reînoiesc Cererea mea, cum vor face şi alţii din colaboratorii mei legaţi sufleteşte de Mihai Eminescu.

      Succes fraţilor!

      Ion N. Oprea, 21 octombrie 2018  Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.587 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5