Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Premiile „Mărul de Aur” 2016

Gaftoneanu DMGPrimit pentru publicare: 3 aprilie 2016
Autor: D. M. GAFTONEANU
Publicat: 3 aprile 2016

 

Premiile „Mărul de Aur” 2016

 

Juriul Festivalului Internațional de satiră și umor ,,Mărul de Aur” 2016, Secţiunea creaţie literară, a acordat următoarele premii:

La subsecţiunea epigramă – Premiul I, Ion Moraru din Galaţi; Premiul II, Nicolae Ursei din Râmnicu-Vâlcea; Premiul III, Ioan Ruse din Săcele și Nicolae Bunduri din Braşov. Menţiuni: Dorel Mihai Gaftoneanu din Botoşani, Daniel Țucă Ionuț din Medgidia, Teodor Groza Delacodru din Voivodina.

La secţiunea proză scurtă, fabulă – Premiul I, Florin Alexandru din Făgăraş; Premiul II, Petru Ioan Gârda din Cluj-Napoca; Premiul III, Lică Pavel din Bucureşti. S-au acordat și menţiunile: Corneliu Zeană (din Bucureşti), Claudiu Șimonati (Geoagiu) și Lucian Perța (Vișeul de Sus).

Premii la subsecţiunea volume publicate: Ion Tița Călin din Constanţa, pentru volumul „Ţara în care nu mai e nimic de furat”; Ion Diviza și Petru Ioan Gârda, din Chişinău și Cluj-Napoca, pentru volumul „Luaţi-i de pe mine, că-i… UMOR”; Mihai Sălcuțan din Buzău, pentru volumul „Cumpăna vieţii”; Florin Rotaru din Buzău, pentru volumul „Umor la rotisor”. Mențiuni: Vasile Larco din Iaşi, pentru volumul „Oameni… ca lumea”, Lucian Perța din Vişeu de Sus, pentru volumul „Noua parodie nouă”; Gavril Moisa și Nică Janet din Cluj-Napoca, pentru volumul „Întâlnirea la vârf de săgeată”; Ion Diodoriev din Chişinău, pentru volumul „În oglinda vieţii îi vedem pe alţii”; Condurat Pleșca din Chişinău, pentru volumul „Arde-i-aş”; Gheorghe Mizgan din Bistriţa, pentru volumul „Ocheanul de catifea”.

Secţiunea de interpretare a umorului: Grupuri satirice – Premiul I, Grupului satiric „Flori Dumitrene”, comuna Dumitra, Premiul II, Grupului satiric al Căminului Cultural din Macea; Premiul III Trupei „Cortina” a Centrului Cultural „Nichita Stănescu” din Dobreta Turnu Severin. Premiul special „Livada umorului” – Grupului „BISS-2012” Sibiu; Premiul special al juriului – Grupului satiric „Cucuruz mălai de toamnă!” din Jibou. La secțiunea Interpreţi individuali, Premiul I – Mălina Morar (Grupul satiric „Bacteria H”); Premiul II – Constantin Tiron, Câmpulung Moldovenesc, Premiul III – Florin Alexandru, Făgăraş. 

Secţiunea grafică satirică – Premii de excelență pentru Gabriel Bratu din Craiova, Octavian Bour din Cluj-Napoca, Konstantin Grosu din Voivodina. Premiile speciale ale festivalului le-au revenit lui Doru Axinte din Tulcea, Liviu Stănilă din Deva și Pavel Constantin din Focşani. Menţiuni: Nicolae Ioniță din Ploieşti, Nicoleta Ionescu din Olteniţa și Ovidiu Boartă Ambrozie-BOA din Suceava.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.592 de abonați

2 comentarii la acestă însemnare

  1. Nicolae Iosub spune:

    Felicitari D-le Gaftoneanu pentru premiul obtinut! Cat mai multe premii in continuare!

  2. G.C. spune:

    Talent, perseverență și capacitatea de a exprima, prin oglindă, realitatea – rețeta succesului marca D.M.G. Felicitări, maestre!

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5