Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Premiile „Mărul de Aur” 2016

  Gaftoneanu DMGPrimit pentru publicare: 3 aprilie 2016
  Autor: D. M. GAFTONEANU
  Publicat: 3 aprile 2016

   

  Premiile „Mărul de Aur” 2016

   

  Juriul Festivalului Internațional de satiră și umor ,,Mărul de Aur” 2016, Secţiunea creaţie literară, a acordat următoarele premii:

  La subsecţiunea epigramă – Premiul I, Ion Moraru din Galaţi; Premiul II, Nicolae Ursei din Râmnicu-Vâlcea; Premiul III, Ioan Ruse din Săcele și Nicolae Bunduri din Braşov. Menţiuni: Dorel Mihai Gaftoneanu din Botoşani, Daniel Țucă Ionuț din Medgidia, Teodor Groza Delacodru din Voivodina.

  La secţiunea proză scurtă, fabulă – Premiul I, Florin Alexandru din Făgăraş; Premiul II, Petru Ioan Gârda din Cluj-Napoca; Premiul III, Lică Pavel din Bucureşti. S-au acordat și menţiunile: Corneliu Zeană (din Bucureşti), Claudiu Șimonati (Geoagiu) și Lucian Perța (Vișeul de Sus).

  Premii la subsecţiunea volume publicate: Ion Tița Călin din Constanţa, pentru volumul „Ţara în care nu mai e nimic de furat”; Ion Diviza și Petru Ioan Gârda, din Chişinău și Cluj-Napoca, pentru volumul „Luaţi-i de pe mine, că-i… UMOR”; Mihai Sălcuțan din Buzău, pentru volumul „Cumpăna vieţii”; Florin Rotaru din Buzău, pentru volumul „Umor la rotisor”. Mențiuni: Vasile Larco din Iaşi, pentru volumul „Oameni… ca lumea”, Lucian Perța din Vişeu de Sus, pentru volumul „Noua parodie nouă”; Gavril Moisa și Nică Janet din Cluj-Napoca, pentru volumul „Întâlnirea la vârf de săgeată”; Ion Diodoriev din Chişinău, pentru volumul „În oglinda vieţii îi vedem pe alţii”; Condurat Pleșca din Chişinău, pentru volumul „Arde-i-aş”; Gheorghe Mizgan din Bistriţa, pentru volumul „Ocheanul de catifea”.

  Secţiunea de interpretare a umorului: Grupuri satirice – Premiul I, Grupului satiric „Flori Dumitrene”, comuna Dumitra, Premiul II, Grupului satiric al Căminului Cultural din Macea; Premiul III Trupei „Cortina” a Centrului Cultural „Nichita Stănescu” din Dobreta Turnu Severin. Premiul special „Livada umorului” – Grupului „BISS-2012” Sibiu; Premiul special al juriului – Grupului satiric „Cucuruz mălai de toamnă!” din Jibou. La secțiunea Interpreţi individuali, Premiul I – Mălina Morar (Grupul satiric „Bacteria H”); Premiul II – Constantin Tiron, Câmpulung Moldovenesc, Premiul III – Florin Alexandru, Făgăraş. 

  Secţiunea grafică satirică – Premii de excelență pentru Gabriel Bratu din Craiova, Octavian Bour din Cluj-Napoca, Konstantin Grosu din Voivodina. Premiile speciale ale festivalului le-au revenit lui Doru Axinte din Tulcea, Liviu Stănilă din Deva și Pavel Constantin din Focşani. Menţiuni: Nicolae Ioniță din Ploieşti, Nicoleta Ionescu din Olteniţa și Ovidiu Boartă Ambrozie-BOA din Suceava.  Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  2 comentarii la acestă însemnare

  1. Nicolae Iosub spune:

   Felicitari D-le Gaftoneanu pentru premiul obtinut! Cat mai multe premii in continuare!

  2. G.C. spune:

   Talent, perseverență și capacitatea de a exprima, prin oglindă, realitatea – rețeta succesului marca D.M.G. Felicitări, maestre!

  Lasă un comentariu

  Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5