Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

RAREȘ DRAGOMIR: ”Sunt un visător, un romantic și un optimist și mă gândesc că, într-o bună zi, soarele va străluci mai frumos ca oricând, iar toate lucrurile urâte vor deveni doar…amintiri!!!”

Primit pentru publicare: 25 Ian. 2022
Interviu consemnat de Ioan VASIU/ UZPR
Editor: Ion Istrate

© Ioan Vasiu, © Rareș Dragomir, ©Revista Luceafărul (www.luceafarul.net)


RAREȘ DRAGOMIR: ”Sunt un visător, un romantic și un optimist și mă gândesc că, într-o bună zi, soarele va străluci mai frumos ca oricând, iar toate lucrurile urâte vor deveni doar…amintiri!!!”

 IOAN  VASIU: – Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să vă prezentați în câteva cuvinte.

        RAREȘ  DRAGOMIR: – Sunt Rareș Dragomir, un suflet iubitor de artă și „frumos”, un om care apreciază latura afectivă a lumii, cea care exprimă iubire, sentimente, trăiri și senzații. Sunt născut într-o familie de muzicieni și spre bucuria mea, activitatea mea profesională a gravitat în domeniul artistic. 

IOAN  VASIU : – Dintre muzică și actorie, care credeți că vă reprezintă mai bine, sau altfel spus care este mai aproape de inima dumneavoastră ?

RAREȘ  DRAGOMIR: – Este o întrebare la care îmi este greu să răspund deoarece în cariera mea artistică am avut șansa să fiu legat de muzică, de televiziune și radio, dar și de actorie. Au fost perioade în care am activat simultan în toate acestea, dar au fost momente când din diverse motive m-am dedicat mai mult uneia sau alteia. Mă simt „eu” și o fac cu pasiune și implicare totală indiferent că e vorba de muzică sau actorie.
Încerc să transmit trăirile și gândurile mele cât mai frumos cu putință, atât prin muzică, cât și prin felul în care „joc” un rol. 

IOAN  VASIU: – Care sunt televiziunile la care ați colaborat în decursul anilor ?

RAREȘ  DRAGOMIR: – Mi-am început activitatea artistică din copilărie și prima colaborare a fost cu TVR, între anii 1979 și 1984. Au urmat momente și colaborări frumoase în decursul anilor cu TVR1 (Lumea copiilor, Cerbul de aur, Școala Vedetelor, Album duminical), TVR 2 (Veniți cu noi pe programul 2, Festivalul muzicii de dragoste) Tele 7 ABC (Țara spiridușilor, Club ABC, Cutia muzicală) OTV (Fără secrete) Antena 1 (Babilonia, Te cunosc de undeva) PRO TV (Vorbește lumea,Lecții de viață) Kanal D (În căutarea adevărului) Național TV (Start show). 

IOAN  VASIU: – Amintiți vă rog câteva dintre rolurile pe care le-ați interpretat, ca actor.

RAREȘ  DRAGOMIR: – În filmul Mușchetarii în vacanță am fost unul dintre personajele principale (1984), în Școala Vedetelor am interpretat roluri artistice (music hall) (1995-1997), în Ambasadori cautăm patrie am avut un rol secundar (2002). Mai amintesc În căutarea adevărului (serial TV) din 2018 și Lecții de viață (serial TV) din 2021.

IOAN  VASIU: – Care sunt genurile de muzică pe care le abordați ?

RAREȘ  DRAGOMIR: – În calitate de compozitor și interpret genurile care mă inspira sunt pop și chill out. Muzica mă definește poate cel mai bine, ca fire și personalitate. Nu pot explica în cuvinte tot ceea ce simt, nu ar reflecta îndeajuns, însă starea este sublimă. Trebuie să amintesc faptul că pe lângă creație și interpretare, eu predau canto și pian copiilor, tinerilor, cât și adulților. Așadar cine dorește să lucreze cu mine mă poate contacta. 

IOAN  VASIU: – Sunt apreciați așa cum se cuvine artiștii și actorii din țara noastră în această perioadă destul de tulbure ?

RAREȘ  DRAGOMIR: – Din păcate ați atins un punct sensibil și foarte dureros cu această întrebare… Arta, cultura, și activitățile cultural-artistice nu au reprezentat și nu reprezintă din păcate o prioritate pentru stat. Tragedia e că prin acest tip de politică meseria de ARTIST în țara noastră nu e o activitate din care poți trăi, nici măcar decent. Această meserie a ajuns un hobby al persoanelor cu bani care-și permit să investească. 

IOAN  VASIU: – Cum reușiți să ”traversați” această nefericită pandemie care se prelungește într-un ritm îngrijorător?

RAREȘ  DRAGOMIR: – Greu…foarte greu, ca să nu spun dezastruos.  

IOAN  VASIU:- Ce proiecte aveți pentru viitorul mai apropiat sau mai îndepărtat ?

RAREȘ  DRAGOMIR: – De regulă „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Dacă în trecut artiștii mai schițau planuri de viitor mai apropiat, sau mai îndepărtat, acum e un hazard să plănuiești ceva de viitor! Nu poți face proiecții nici măcar pe viitorul apropiat acum în aceste vremuri triste.
Dacă înainte nu știai ce îți aduce ziua de mâine, acum nu poți face planuri cu bătaie mai lungă sau mai scurtă, când nu știi ce se schimbă în următoarea oră!!
Cert este că sunt un visător, un romantic și un optimist și mă gândesc că, într-o bună zi, soarele va străluci mai frumos ca oricând, iar toate lucrurile urâte vor deveni doar…amintiri!!!
Îmi doresc să fiu sănătos și să am putere și inspirație pentru proiecte frumoase, atât în muzică, dar și în actorie. 

__

                   Interviu consemnat de Ioan Vasiu /UZPR

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania