Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

SIMONA  DRAGOMIR (fosta BĂLĂNESCU): ”Sunt o norocoasă că  am dedicat  televiziunii  foarte mulți ani din viața mea, așa cum visam de mică”

Primit pentru publicare: 15 Ian. 2022
Interviu consemnat de Ioan VASIUS, UZPR
Editor: Ion ISTRATE
© Ioan Vasiu, ©Simona Dragomir Bălănescu, ©Revista Luceafărul (www.luceafarul.net)


 

  SIMONA  DRAGOMIR (fosta BĂLĂNESCU): ”Sunt o norocoasă că  am dedicat  televiziunii  foarte mulți ani din viața mea, așa cum visam de mică”

 IOAN  VASIU: – Ați dedicat  televiziunii  mulți ani din viața dumneavoastră. Când ați apărut prima dată pe micul ecran ?

SIMONA  DRAGOMIR (fosta BĂLĂNESCU): – Da, sunt o norocoasă că mi-am împlinit visul și am dedicat  televiziunii  foarte mulți  ani  din viața mea, așa cum visam de mică. Totul a început în 1994, la Amerom Canal 38, unde am fost crainică  de  programe dar şi  realizatorul şi prezentatorul mai multor emisiuni: „DEBUT”, „MAGAZIN TURISTIC”,  „ÎNTÂLNIRI MUZICALE”. În această perioadă, în paralel cu tot ce realizam în televiziune, am fost şi profesor la Catedra de Mecanică Fină, la Palatul Copiilor din Bucureşti.

IOAN  VASIU:-  De ce ați ales televiziunea și nu radioul sau presa  scrisă/tipărită ?

SIMONA  DRAGOMIR /BĂLĂNESCU:- În toți acești ani, am ales  televiziunea dar nu am exclus restul. De peste 8 ani sunt bucuroasă  că  sunt  la Antena 1, la “Neatza cu Răzvan și Dani” unde realizez și prezint pastilele de sănătate „Bună dimineața, Sănătate! Cu Simona Dragomir”. În paralel, realizez și prezint “Trăiește sănătos cu Simona” la radio Itys Bitsy FM și la Hello Sănătate, unde am interviuri LIVE de o oră, în online.

IOAN  VASIU: – Care sunt  televiziunile la care ați lucrat,  în decursul  anilor ? Ce a fost până la  Antena 1? 

SIMONA  DRAGOMIR /BĂLĂNESCU: – Așa cum am spus, totul a început  în 1994, la Canal 38. A urmat relansarea postului şi astfel  Amerom Canal 38 a devenit Prima TV. După o specializare în SUA  la  AccuWeather (cei care fac prognozele meteo pentru toată lumea), am fost la Prima TV, timp de 3 ani  redactor-prezentator  meteo. Apoi timp de 5 ani am fost redactor-prezentator de ştiri la radio Europa FM, în paralel  aveam şi un talk-show în direct la TVR Internaţional, cu telespectatorii  românii de afară, emisiunea se numea „JOB INTERNAŢIONAL”.

Au urmat alţi 5 ani ca redactor-prezentator de ştiri la Realitatea TV. Eu şi colegul meu de atunci, George Dumitrescu, am prezentat primul  jurnal de ştiri la Realitatea TV, noi am deschis  practic emisia, am avut această onoare. A fost prima televiziune de știri din România!  În paralel cu ştirile, la Realitatea TV am realizat şi prezentat câteva emisiuni: „AUDIENŢĂ ÎN DIRECT” (ediţii sociale dar şi emisiuni de construcţii), emisiunea de turism şi emisiunea medicală: „REALITATEA  MEDICALĂ”.

Au urmat apoi 7 ani  frumoşi  la Antena 2, unde am realizat şi moderat zilnic emisiunea „TRĂIEŞTE SĂNĂTOS”!

IOAN  VASIU: – De la care importanți  oameni  de  televiziune  ați  reușit  să ”furați” unele secrete ale acestei profesii ?

SIMONA  DRAGOMIR /BĂLĂNESCU: – Nu știu dacă ar fi corect  să  îi numesc pe unii și să îi uit pe alții. Cred că cel mai bine ar fi să le mulțumesc  tuturor colegilor, șefilor, patronilor și colaboratorilor cu care am lucrat  în toți acești ani. Le mulțumesc invitaților  mei speciali, medicilor  minunați  cu care realizez emisiunile de sănătate. Le mulțumesc  celor care se uită  și  îmi scriu  mereu. Vă  mulțumesc  din suflet  tuturor, că  mi-ați făcut  și  îmi  faceți viața  așa frumoasă!

    IOAN  VASIU: – Din punct de vedere profesional sunteți mulțumită de ceea ce ați realizat până în prezent ?

SIMONA  DRAGOMIR /BĂLĂNESCU: – Da, sunt  mulțumită, împlinită  și recunoscătoare  pentru  tot ce  am realizat  până  acum.

  IOAN  VASIU: –  Dacă nu ați  fi urmat ”calea” jurnalismului, ce altă  profesie credeți că vi se potrivea ? 

SIMONA  DRAGOMIR /BĂLĂNESCU: – Sincer, nu  mă  văd  făcând  altceva cu aceeași pasiune  cu care îmi realizez emisiunile de sănătate.  Altfel, de profesie  sunt  inginer, am terminat  Facultatea de Mecanică  Fină  și  Aparatură  Biomedicală, din cadrul  Institutului  Politehnic  București.

 IOAN  VASIU: –  Ce  proiecte aveți în vedere pentru acest an și  pentru anii care vor veni ?

SIMONA  DRAGOMIR /BĂLĂNESCU: – Să  fim sănătoși!  Dacă  ai sănătate  si  puțin noroc măcar, le ai pe toate! Îmi doresc să  am parte în continuare  de  tot ceea ce am și fac acum, și de ce nu, să  vină  în  paralel  și alte proiecte, cel puțin  la fel de frumoase ca cele pe care le am acum!     

                                    

 

  Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania