Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

REFLECŢII… REFLECTATE!

Reflecție târzie… la necaz și bucurie!

Vin sărbătorile. Se aud deja colinde. Pe ici pe colo bate şi câte o talancă de plugușor. Totul în ritm de șengueală, adică de blesteme pentru Austria, de fapt pentru cancelarul ei. Alții preferă să țină vocea a doua. După cunoscuta metodă „dai şi fugi”. Această sporovăială aparent indignată mă duce spre copilărie. Când cineva mă supăra îl amenințam că vin cu tata la școală. Corul lătrăilor începe să se audă tot mai în surdină. Președintele este pacifist. Ne asigură că la anul ,,când o zbura bostanul” vom fi rugați să intrăm în Schengen, fiindcă merităm. Pe unii i-a convins și au lăsat-o mai moale. Pe alţii îi doare la foaie.
Bun popor! Milos și conciliant, învață pe toți străinii definiția ex gramaticală a pumnului. Care, ca parte de vorbire, mută maxilarele din loc în loc și răspunde la întrebarea ,,Mai vrei unul?”.
Vecinul nostru, președintele Ungariei, ne-a declarat prietenie veșnică și dorește să intrăm în Schengen, fiindcă merităm.
Suntem furați dintotdeauna. De la poporul evreu, as în negocieri, nu am învățat nimic. ,,Una mie, una ție, una mie!” e greu de descifrat.
O ducem din ce în ce mai rău. Muncim din ce în ce mai puțin și mai prost. Peste tot se aude o întrebare care ne va marca pentru mult timp: ,,Dați și pe cupoane?”.
În această bălăcăreală socială se aude frânturi de colinde neconvingătoare. Colindători săraci mormăie ceva și privesc spre Înalt. Vine Crăciunul, nu? Dorința omului de rând e una minimală: ,,Să fie pâine pe masă și toți ai casei, acasă!

Românii mei dragi! Nu pierdeți speranța și reamintiți-vă cuvintele dintr-o dramă a lui Alexandru Davila : ,,Drag poporul meu, ține datina străbună și credinţa-n Dumnezeu!”.
CRĂCIUN FERICIT!
Vasile Lefter, membru UZPRAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania