Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Să mai râdem cu… CaLancea. CUM A ZIS ŞI DOMN PRIMAR !

calanceaTraian CA LANCEA

 

 

 

CUM A ZIS ŞI DOMN PRIMAR !
Într-o comună a anilor 2000, s-a întamplat ca la sarbătoarea satului, ca de obicei, să fie invitaţi şi oficialităţile de la judeţ : prefectul, doi subprefecţi, un deputat, un senator, protopopul şi câţiva directori importanţi de instituţii ale statului.

La final, după activităţile desfaşurate, avu loc şi tradiţionala ,,masă  tovărăşească,, la care primarul supraveghease personal, toate pregătirile. Pretenţios şi orgolios din fire, a vrut ca masa sa fie deosebită, cu tot ce poate satisface o societate selectă.

Ca orice şef, avea şi el un popândău, un baiat bun la toate şi la nimic, ascultător dar cam limitat, pe care îl folosea ca majordom, bodyguard sau şofer personal, după cum era cazul. Băiatul ăsta era întins la toate treburile minore sau majore, după ce i se cerea sa facă, de la aşezatul paharelor şi al tacâmurilor, căratul sticlelor, aşezatul scaunelor, golitul permanent al scrumierelor, deplasările ocazionale şi de moment cu maşina etc.

Veni şi momentul aşezării la masă, când primarul găsi de cuviinţă să-l paşaporteze pe majordomul său, să stea prin apropiere la o eventuală chemare. Cum la mesele oficiale organizate, niciodată nu vine toată lumea invitată, observând sârguinţa baiatului ,,de mingi,, prefectul insistă pe langă primar să-l aşeze şi pe el la un colţ de masă, mai ales ca erau locuri libere, suficiente. Nu prea încantat, în final, primarul acceptă. S-a mâncat, s-a băut, s-a închinat, timp în care popandăul- după ce dăduse de-a dura câteva păhărele – tot zicea :
–Noroc şi cum a zis şi domn primar …
Prefectul, curios, îl opri la un moment dat şi-l intrebă:
–Da, ce-a zis domn primar de repeţi asta într-una?
Bâlbâind, baiatul îi lamuri:
–Păi a zis că ,,băieţi, beţi, mâncaţi şi vă tăvăliţi, că o viaţă are omul …,, (aplauze aprobatoare) … şi-o bortă-n cur,,
În hohotele de râs ale asistenţei, primarul palid la faţă încerca să dreagă situaţia. Prefectul, îl bătu protector pe umăr şi-l încurajă.
–Lasă primarule, că nu eşti singurul filozof de aici. D-na deputat, de lângă mine, tocmai zicea că ea are două …Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania