Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

SCRIITORUL  AL. FLORIN ȚENE LA CEAS ANIVERSAR

SCRIITORUL  AL. FLORIN ȚENE LA CEAS ANIVERSAR
Autor: Constantin GEANTĂ


O personalitate creează o impresie puternică asupra contemporanilor. Personalitățile au însușiri carismatice prin care atrag persoanele cu care au afinități elective. Scriitori, prin cuvânt, modifică trăirile cititorilor și le influențează modul de a pricepe lumea. Pictorii prin desen și culoare creează o nouă perspectivă asupra realității, iar sculptorii transformând materia  amorfă dezvoltă o altă perspectivă asupra spațiului. Filosofii și oamenii de știință încercând să explice lumea și fenomenele sale produc un anumit mod de raportare a omului la Univers și la sine. Oamenii politici pot influența pozitiv sau negativ masele. Toți cei care depășesc anodinul și se raportează la etern sau la anumite zone ale realității imediate pot influența și transforma ființa umană.

Astfel și marele scriitor și om de cultură domnul Al. Florin Țene a creat prin poezie, proză, eseu, teatru, cronici sau studii un limbaj prin intermediul căruia a transformat sufletul cititorilor.

Parcurgând opera domnului Al. Florin Țene, cititorul învață. 

Poezia, proza, eseul sau piesele de teatru ajută pe cititor să învețe ce este viața, dreptatea și adevărul, să cunoască istoria și să înțeleagă mai bine vremea în care își poartă existența.

Învață ce este frumosul autentic, prin cronicile sale înțelege mai bine anumite opere literare și curente artistice. Prin opera sa descoperă spațiile nevăzute, iar sufletului căutător de sensibilitate i se oferă posibilitatea de a gusta rafinamentul ți iubirea de oameni.

După cum spunea cândva doamna Voichița Tulcan Macovei: ,,Al.Florin Țene este creatorul în care se oglindește o lume, o țară, un popor și. în final, o umanitate întreagă!”

          Autor a 91 de cărți, a 5690 de articole de critică literară, anchete sociale, prezent în numeroase antologii și enciclopedii din țară și de peste hotare, fondator al ,,Ligii Scriitorilor din România”, alături de doamna Titina Nica Țene și Președinte Național al Ligii Scriitorilor din România, membru al UZPR, și membru al Academiei Americane Române, a colaborat la numeroase publicații și a primit numeroase premii și diplome pe plan național și internațional.

         Alături de dânsul se află doamna Titina Nica Țene o soție iubitoare și un scriitor remarcabile al literaturii române și domnul  dr. Ionuț Țene distins scriitor și critic literar.

         La ceas aniversar, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 80 de ani îi dorim viață îndelungată, bucurii și multe realizări!

 

                           Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania