Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Silvia Chifiriuc: „Admiratorilor mei le dedic toate cântecele mele“

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 5 (125), Mai 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

Silvia CHIFIRIUC: „Admiratorilor mei le dedic toate cântecele mele“

Primit pentru publicare: 20 Mai 2019
Interviu realizat de Ioan Vasiu, membru UZPR
Publicat: 21 Mai. 2019
© Ioan Vasiu, © Revista Luceafărul

Editor: Ion ISTRATE
Opinii, recenzii pot fi trimise la adresa: ionvistrate[at]gmail.com  sau editura[at]agata.ro


 

Reporter: -Pentru cei care vă cunosc mai puţin, vă rog să vă prezentaţi în câteva cuvinte.

Silvia Chifiriuc: – Sunt un artist al muzicii româneşti şi pe cei care nu îmi cunosc încă muzica, îi invit să acceseze pagina mea de artist (lansată anul trecut în noiembrie) www.facebook.com/SilviaKifiriuc. M-am străduit ca această pagină să mă reprezinte cât mai fidel şi încă nu este în prezent pe deplin finalizată, dar esenţialul există. Mă bucur zilnic de noi admiratori ai muzicii mele, cărora de la început le-am răspuns cu drag mesajelor lor de simpatie. Şi nu sunt puţini: aproape 10.000 în aceste 6 luni de la lansare. Ceea ce mă interesează este părerea lor despre muzica şi cântecele mele.

Reporter: -Când şi unde aţi debutat ?

Silvia Chifiriuc: -În 1991 am apărut pentru prima dată la televiziune, în emisiunea „Magazin muzical de Duminică“ realizată de Gheorge E. Marian la TVR 1. Era o transmisie live de la magazinul „Muzica“ din Bucureşti, unde am cântat piesa „Nu ştiu“ din repertoriul cântecelor minunate compuse de regretatul Şerban Georgescu.

Reporter: -De la cine aţi moştenit talentul şi dragostea pentru muzică ?

Silvia Chifiriuc: -Cred că am moştenit-o pe mama şi anume timbrul său vocal, dar şi plăcerea de a cânta. Îmi amintesc de mama că avea o voce cristalină cu un timbru deosebit. O recunoşteam în corul bisericii şi eram foarte mândră de ea.

Reporter: -Care gen muzical vă atrage mai mult ?

Silvia Chifiriuc: -Am cântat pop-rock, muzică romantică, românească şi internaţională, apoi studiind canto clasic la „Universitatea de Muzică Ovidius“ din Constanţa, unde am obţinut masterul, am cântat cu mare bucurie lied-uri de inspiraţie folclorică, compuse de Tiberiu Brediceanu, Sabin Drăgoi şi Paul Constantinescu şi arii celebre din opere. Mai de curând m-am apropiat de cântecele Mariei Tănase. Acum mă simt atrasă mai ales de genul chanson modern, adică muzică melodioasă şi cu mesaj poetic. Uneori mi-e dor de rădăcinile mele de studiu şi când am ocazia, cânt muzică cultă.

Reporter: -Aveţi în repertoriu şi piese compuse de dumneavoastră ?

Silvia Chifiriuc: -Da, am câteva piese compuse de mine, fiind membru al „Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România“.

Reporter: -Vorbiţi-ne puţin despre familia dumneavoastră.

Silvia Chifiriuc: -În familia mamei se cânta; mama mea Silvia, cu vocea şi fratele mamei, Nicolae, la acordeon. Părinţii mei au fost oameni cu frumoase realizări profesionale. Tata, Haralambie, a lucrat cu multă pasiune ca diriginte de şantier în ţară şi în străinătate. A fost considerat ca mare profesionist în domeniul său. Mama l-a însoţit pe tata şi a condus un lanţ de cantine pentru şantiere. Noi, copiii, am avut parte de o educaţie dreaptă şi severă, dar fără să ducem lipsă de nimic.

Reporter: -Căsătoria cu fostul premier Petre Roman influenţează sau nu activitatea artistică pe care o desfăşuraţi ?

Silvia Chifiriuc: -M-am căsătorit în 2009 şi la câteva luni am devenit mamă. A urmat o perioadă în care m-am dedicat cu toată fiinţa lui Petruş şi în acelasi timp, căsniciei mele. În acest răstimp nu am mai avut apariţii publice pe scenă. Când Petruş a crescut, spre vârsta de 3 ani, am reluat studiul de canto şi iubitul meu soţ, care îşi dorea să mă vadă împlinită profesional, într-o zi mi-a spus foarte simplu: „Silvia, ce ştii tu să faci cel mai bine ? Să cânţi ! Atunci, apucă-te de muzică“. Căsătoria a însemnat deopotrivă retragerea pentru scurt timp din scenă şi revenirea în forţă în cariera artistică.

Reporter: -Ce proiecte aveţi pentru acest an şi pentru anii următori ?

Silvia Chifiriuc: -Cel mai important proiect aflat în lucru este o colecţie de noi cântece, precum şi remixarea unor piese mai vechi ale unor compozitori români cu care am colaborat.

Reporter: -Ce mesaj le transmiteţi, prin acest interviu, fanilor dumneavoastră ?

Silvia Chifiriuc: – Vreau să îi asigur pe admiratorii mei, de toată simpatia şi dragostea mea de interpret, urmând să lansez noi cântece în curând. Lor le dedic cu toată preţuirea aceste noi realizări.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania