Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Ştiţi, ce nu ştiam eu? Sunt colaborator la revista Uniunii Ziariştilor Profesionişti!…

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 11 (131), Noiembrie 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

Ştiţi, ce nu ştiam eu? Sunt colaborator la revista Uniunii Ziariştilor Profesionişti!…

Primit pentru publicare: 23 Nov. 2019
Autor: Ion N. OPREA, Membru fondator de onoare al Revistei Luceafărul
Publicat: 24 Nov. 2019
© Ion N. Oprea, ©Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE
Opinii, recenzii pot fi trimise la adresa: ionvistrate[at]gmail.com  sau editura[at]agata.


 

Mă număr printre cei care, iubitori de presă scrisă, mi-am exprimat entuziasmul la anunţul şi apariţia revistei Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi, la 20 decembrie 2015, în revista Luceafărul – Botoşani mi-a apărut articolul intitulat „Am trăit s-o văd şi pe asta: revista UZP”. Vă amintiţi? Este ceva care merită citit – recitit, mă laud eu şi astăzi.

Între timp, tot în Luceafărul, am mai scris despre revista gazetarilor profesionişti, atunci când am interceptat o discuţie dintre colaboratorul Al. Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor din România, cu Ion Istrate, directorul revistei gazdă, am intervenit scriind „Şi cu asta, cu ce m-am ales, haita de câini haită rămâne”, 9 mai 2018, expresia unei nemulţumiri care mă rodea de multă vreme…

Intervin şi acum la interviul din 22 noiembrie a lui Ioan Vasiu luat lui Ion Istrate şi-i spun directorului de la Luceafarul, Crestomaţia e bună, e foarte bună, dar selecţia făcută oricât de riguroasă şi obiectivă ar  fi nu poate înlocui revista de hârtie cu conţinutul ei zilnic, aşa eu militez pentru revenirea la ce a fost până mai ieri – virtual dar şi real, text pe hârtie, asta-i eternitatea şi siguranţa că ce ai gândit va ajunge şi la strănepoţi…

Revin la ce am notat în titlu şi relatez, urmare a ce s-a publicat în Luceafărul la 20 decembrie 2015, găsesc în UZP numărul 4, 2016, „un reper în media românească”, p. 10, la ECOURI, parte din gândurile-mi cu entuziasmul trăit: „Primul periodic independent al Uniunii postdecembriste este o publicaţie profesionistă, de atitudine, de opinii. Oferită  prezenţilor şi viitorilor gazetari, revista UZP se anunţă a fi una de forţă, o tribună a vieţii şi activităţii jurnaliştilor,  cu idei şi probleme în dezbatere, realizată echilibrat, cu luciditate şi imaginaţie./ Ştirile, interviurile, reportajele, temele sociale din viaţa omului şi a Uniunii Ziariştilor Profesionişti asigură promovarea permanentă a  carierei jurnalistice, a tehnologiei media, cu spaţii generoase dedicate profesiei şi publicului larg. Temele sunt de interes, revista este luminoasă, instructivă, educativă. O confirmare a faptului că în România nu numai că avem jurnalişti profesionişti, unii cu  activitate curajoasă în teatrele de război, dar şi presă pe măsura realizatorilor, care fac adesea operă literar ştiinţifică din ceea ce publică în calitate de ziarişti./ Aşteptăm cu interes numerele viitoare.
Ion N. Oprea, „Luceafărul net”.

Şi ca să urmăresc evoluţia noii reviste a UZP m-am şi abonat, o primesc cu poşta română, iar în ce priveşte publicistica din Luceafărul, nu prea încrezător în cum se păstrează virtualul, se ştie, tot ce tipăreşte şi-mi aparţine, adun filă cu filă,  pun în viitoarele cărţi, pe copertă cu numele autorului – Ion N Oprea. 

Şi hârtia, ca întotdeauna,  mi-a rămas prietenă…

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania