Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Teatrul Bulandra celebrează 100 de ani de la nașterea lui Liviu Ciulei

  • Vineri, 7 iulie, de la ora 19:00, la Sala Izvor, Teatrul Bulandra organizează o întâlnire-eveniment cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea marelui artist Liviu Ciulei – personalitate marcantă a teatrului universal și unul dintre creatorii care au definit excelența pe scenele Bulandra, unde a fost director în perioada 1963–1972. 
  • Regizor, actor, arhitect, scenograf, profesor și teoretician teatral, Liviu Ciulei a redefinit peisajul teatral românesc și a scris istorie pe scenele internaționale, iar evenimentul din 7 iulie va celebra extraordinarul impact al creației sale artistice, precum și ceea ce a însemnat și continuă să însemne „școala de teatru”  Liviu Ciulei.   
  • Evenimentul va fi moderat de Iuliana Ciugulea, va fi transmis în direct pe TVR Cultural și-i va avea ca invitați speciali pe actorii Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Marcel Iureș și Virgil Ogășanu. 
  • Va fi o seară plină de emoție, în care ne vom aminti de spectacole care au definit o epocă în teatrul românesc – de la „Cum vă place”, „Furtuna”, „O scrisoare pierdută”, „Visul unei nopți de vară” sau  „Azilul de noapte” până la „Șase personaje în căutarea unui autor” sau „Henric IV”. 
  • Având privilegiul să fim alături de acești formidabili actori, precum și de alte personalități culturale remarcabile, invitate la eveniment, vom pătrunde în universul repetițiilor de poveste, al conversațiilor esențiale despre teatru și lume, și vom afla cum întâlnirea cu Liviu Ciulei le-a influențat traseul artistic, dar și cum a marcat în mod decisiv istoria Bulandra.
  • Totodată, în cadrul evenimentului, pentru a celebra spiritul de generozitate și deschidere despre care povestesc toți cei care l-au cunoscut pe maestrul Ciulei, se va vorbi și despre concursul de proiecte pentru tineri regizori, inspirat de Cum vă place, text care, în regia lui Liviu Ciulei, a marcat un moment de răscruce în teatrul românesc, la începutul anilor ’60. În urma propunerilor primite, au fost alese șase proiecte finaliste, rezultatul final urmând a fi anunțat la începutul stagiunii următoare.

Vă mulțumim și vă rugăm să ne suțineți în promovarea acestui eveniment!Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania