Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Trecerea în eternitate a istoricului Ionel Bejenaru lasă un mare gol în viaţa spirituală a judeţului Botoşani şi în cultura contemporană românească

Ionel Bejenaru 1948-2013 (2)

Cu adâncă durere, colectivul Muzeului Judeţean Botoşani anunţă trecerea în eternitate a colegului Ionel Bejenaru, care timp de aproape patru decenii a lucrat ca muzeograf în instituţia noastră.

Specialist în istorie modernă şi memorialistică, el şi-a adus o contribuţie deosebită la punerea în valoare a istoriei şi culturii Botoşanilor, precum şi la afirmarea muzeografiei botoşănene. Dispariţia sa lasă un mare gol în viaţa spirituală a judeţului Botoşani şi în cultura contemporană românească.

Sincere condoleanţe familiei.
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

Colectivul Muzeului Judeţean Botoşani

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.593 de abonați

2 comentarii la acestă însemnare

 1. D.M.G. spune:

  …Trist eveniment neasteptata despartire de istoricul Ionel Bejenaru.Imi amintesc ca la un recent eveniment public l-am ascultat pe spiritul enciclopedic care a fost domnia sa reamintindu-ne cu umor debordant printre fragmente de istorie celebra butada dedicata lui Richelieu: „Aici odihneşte faimosul cardinal/ Care a făcut mai mult rău decât bine;/ Binele făcut l-a făcut rău/ Iar răul făcut l-a făcut bine”.
  Parafrazand trunchiat epitaful de mai sus,in urma domnului profesor va ramane consemnat in memoria locului, a celor care l-au cunoscut si apreciat ca profesionist, doar binele facut istoriei Botosaniului si istoriei nationale ca exponent consecvent al culturii autentice.

 2. Alina şi Gruia Cojocaru spune:

  Pe istoricul Ionel Bejenaru vom începe să-l cunoaştem abia de-acum, odată cu trecerea sa în nefiinţă. Acesta este destinul omului care s-a desprins de pluton…
  Eleganţa discretă a istoricului botoşănean ne va lipsi!

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5