Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Trecerea în eternitate a istoricului Ionel Bejenaru lasă un mare gol în viaţa spirituală a judeţului Botoşani şi în cultura contemporană românească

Ionel Bejenaru 1948-2013 (2)

Cu adâncă durere, colectivul Muzeului Judeţean Botoşani anunţă trecerea în eternitate a colegului Ionel Bejenaru, care timp de aproape patru decenii a lucrat ca muzeograf în instituţia noastră.

Specialist în istorie modernă şi memorialistică, el şi-a adus o contribuţie deosebită la punerea în valoare a istoriei şi culturii Botoşanilor, precum şi la afirmarea muzeografiei botoşănene. Dispariţia sa lasă un mare gol în viaţa spirituală a judeţului Botoşani şi în cultura contemporană românească.

Sincere condoleanţe familiei.
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!

Colectivul Muzeului Judeţean Botoşani

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

2 comentarii la acestă însemnare

 1. D.M.G. spune:

  …Trist eveniment neasteptata despartire de istoricul Ionel Bejenaru.Imi amintesc ca la un recent eveniment public l-am ascultat pe spiritul enciclopedic care a fost domnia sa reamintindu-ne cu umor debordant printre fragmente de istorie celebra butada dedicata lui Richelieu: „Aici odihneşte faimosul cardinal/ Care a făcut mai mult rău decât bine;/ Binele făcut l-a făcut rău/ Iar răul făcut l-a făcut bine”.
  Parafrazand trunchiat epitaful de mai sus,in urma domnului profesor va ramane consemnat in memoria locului, a celor care l-au cunoscut si apreciat ca profesionist, doar binele facut istoriei Botosaniului si istoriei nationale ca exponent consecvent al culturii autentice.

 2. Alina şi Gruia Cojocaru spune:

  Pe istoricul Ionel Bejenaru vom începe să-l cunoaştem abia de-acum, odată cu trecerea sa în nefiinţă. Acesta este destinul omului care s-a desprins de pluton…
  Eleganţa discretă a istoricului botoşănean ne va lipsi!

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania