Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Ziua Internationala a Muzicii prin MUZICA

afis 29 [800x600] Ziua Internationala a Muzicii prin MUZICA

Ziua de 1 octombrie a fost o adevarata sarbatoare pentru iubitorii de frumos si arta. Asociatia culturala Vis de Artist a sarbatorit Ziua Internationala a Muzicii prin MUZICA, ca in fiecare an de la infiintare, si a oferit celor prezenti diferite momente speciale. Intrucat si in acest an ONG-ul botosanean s-a alaturat Campaniei initiate de Radio Romania Muzical si intitulata „Asculta 5 minute de muzica clasica”, manifestarea a debutat cu un fragment din creatia compozitorului Dumitru Capoianu. Acest moment a
fost posibil datorita faptului ca, in 2012, Asociatia culturala Vis de Artist a aderat la Programul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania derulat in parteneriat cu Editura Muzicala privind promovarea creatiei romanesti prin donatii de partituri, CD-uri cu muzica romaneasca si volume de muzicologie.

Manifestarea organizata de Asociatia culturala Vis de Artist si coordonata de prof. Catalina Constantinovici s-a intitulat „Va place… jazz-ul?” si a fost realizata in memoriam Johnny Răducanu. O invitatie in lumea jazz-ului, incadrata in programul cultural-artistic-educativ „Intalnirea de astazi”, aflat la a XXIX-a editie. Actiunea a fost pregatita in colaborare cu Biblioteca Judeteana „Mihai Eminescu” Botosani, seara de 1 octombrie fiind destinata si „Noptii bibliotecilor”. Chiar daca la nivel national acest
eveniment, din lipsa de fonduri, nu a fost sustinut in acest an, la Botosani, organizatorii au dorit sa sublinieze importanta acestei zile prin actiunea de fata.

Periplu-ul jazzistic a fost sustinut vocal de Alexandra Mihalache, Marius Danalache si Georgiana Jascanu, si a prezentat muzica lui Johnny Raducanu, fie din perspectiva compozitorului, fie din cea a interpretului. Intreaga pledoarie adresata jazz-ului s-a constituit intr-o imagine sonora despre arta pianistului de jazz situata intre cuvinte si muzica.
SDC177251 [800x600]SDC177271 [800x600]SDC17721 [800x600]SDC17710 [800x600]Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania