Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Ziua Internationala a Muzicii prin MUZICA

afis 29 [800x600] Ziua Internationala a Muzicii prin MUZICA

Ziua de 1 octombrie a fost o adevarata sarbatoare pentru iubitorii de frumos si arta. Asociatia culturala Vis de Artist a sarbatorit Ziua Internationala a Muzicii prin MUZICA, ca in fiecare an de la infiintare, si a oferit celor prezenti diferite momente speciale. Intrucat si in acest an ONG-ul botosanean s-a alaturat Campaniei initiate de Radio Romania Muzical si intitulata „Asculta 5 minute de muzica clasica”, manifestarea a debutat cu un fragment din creatia compozitorului Dumitru Capoianu. Acest moment a
fost posibil datorita faptului ca, in 2012, Asociatia culturala Vis de Artist a aderat la Programul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania derulat in parteneriat cu Editura Muzicala privind promovarea creatiei romanesti prin donatii de partituri, CD-uri cu muzica romaneasca si volume de muzicologie.

Manifestarea organizata de Asociatia culturala Vis de Artist si coordonata de prof. Catalina Constantinovici s-a intitulat „Va place… jazz-ul?” si a fost realizata in memoriam Johnny Răducanu. O invitatie in lumea jazz-ului, incadrata in programul cultural-artistic-educativ „Intalnirea de astazi”, aflat la a XXIX-a editie. Actiunea a fost pregatita in colaborare cu Biblioteca Judeteana „Mihai Eminescu” Botosani, seara de 1 octombrie fiind destinata si „Noptii bibliotecilor”. Chiar daca la nivel national acest
eveniment, din lipsa de fonduri, nu a fost sustinut in acest an, la Botosani, organizatorii au dorit sa sublinieze importanta acestei zile prin actiunea de fata.

Periplu-ul jazzistic a fost sustinut vocal de Alexandra Mihalache, Marius Danalache si Georgiana Jascanu, si a prezentat muzica lui Johnny Raducanu, fie din perspectiva compozitorului, fie din cea a interpretului. Intreaga pledoarie adresata jazz-ului s-a constituit intr-o imagine sonora despre arta pianistului de jazz situata intre cuvinte si muzica.
SDC177251 [800x600]SDC177271 [800x600]SDC17721 [800x600]SDC17710 [800x600]Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.586 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2019 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5