Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Vis de artist împlinit în Orașul Vechi al Botoșanilor

Primit pentru publicare: 2 iul. 2017, ora 16:00
Autor: Ion ISTRATE
Publicat: 2 iul. 2017, ora 16:39
Foto: George SPAIUC

 

Vis de artist împlinit în Orașul Vechi al Botoșanilor

Un recital muzical susținut, în Centrul Istoric al Botoșanilor, de către Asociația Culturală ,,Vis de artist” în cadrul proiectului ,,Botoșaniul muzical”,  o aplicație cu finanțare parțială și majoră din partea Consiliului Local al Municipiului Botoșani.

Astăzi, 2 iulie 2017, începând cu ora 14,00 în sala Centrului Cultural Agata, așezat la loc de onoare pe vechea proprietate a familiei Gheorghe Eminovici, unde s-a născut poetul universal Mihai Eminescu, la doi pași de Biserica Uspenia din Centrul Istoric al Botoșanilor, a avut loc o vibrantă manifestare culturală.

Am simțit cum vibrau inimile oamenilor, a celor care asistau la spectacol, vibrau și zidurile vechiului oraș la profunda emoție provocată de mici artiști care și-au împlinit visul, pentru că am văzut, am asistat la un spectacol extraordinar realizat de profesioniști, care, de fapt, nu sunt decât niște copii cu o educație muzicală aleasă. Am văzut și am fost impresionat de părinții cu lacrimi în ochi, care își încurajau copilași să-și manifeste talentul. Am văzut și am fost impresionat de voluntarii maturi ai ,,Vis(ului) de artist” pasionați și animați de dorința unei contribuții însemnate și responsabile pentru ca tinerele talente să-și găsească împlinirea.

La ,,Vis de artist” e ,,o lume minunată” unde ,,actorii grăbiți” nu-și găsesc locul în ,,lumea … mea”, emoții și atitudini provocate de  Agatha Gazda, o tânără ce depășește cu mult pe unele dintre vedetele noastre din spațiul muzical românesc.

Nu pot să nu remarc talentul micuței artiste, Marina Barnea, care a deschis spectacolul, o minunată reprezentație, interpretând piesa ,,Forever for now” (Laura Pergolizzi), reușind să sensibilizeze până la lacrimi publicul din cocheta sală, și aceasta, devenind mai distinsă de către cel care a înnobilat-o, pictorul – maestru, George Spaiuc.

Au fost remarcabili artiști, micuții și scumpele talente: Marina Barnea, Toma Lazăr, Sabina Budacă, Daria Mălina, Șerban Pralea, Gianina Pralea, Bruno Leonte,  Amalia Mihalciuc, Daria Hazaparu, Amalia Mihai, Raluca Pintilie, Carmen Lazăr și Agatha Gazda, cu toții un talent pe cale de afirmare, protejat  și modelat cu munca și dăruirea de o atentă responsabilitate a Prof. Dr. Cătălina Constantinovici, un dascăl de renume al Botoșanilor, fondatoarea și diriguitoarea treburilor ONG-ului ,,Vis de artist”.

Să mulțumim frumos, Doamnei Prof. Dr. Cătălina Narcisa Constantinovici și maestrului – pictor George Spaiuc, pentru că, luând în seamă ceea ce  făuresc Domniilor lor, Orașul Vechi – Botoșani – prinde atractivitate! E o acțiune de vidanjare a neadecvatului din aceste locuri sfinte și încărcate de istorie!Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania