Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Vlad Creţu: „Am ales numele Supermarket pentru trupa noastră, făcând analogia cu un Supermarket muzical, în care găseşti diferite stiluri“

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X

Vlad Creţu: „Am ales numele Supermarket pentru trupa noastră, făcând analogia cu un Supermarket muzical, în care găseşti diferite stiluri“

Primit pentru publicare: 15 Dec. 2018
Interviu realizat de Ioan VASIU, scriitor, poet,
membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
Publicat: 15 Dec. 2018
Editor: Ion ISTRATE

Reporter: -Stimate domnule Vlad Creţu, conduceţi Trupa Supermarket, care este tot mai cunoscută şi apreciată. Când şi cum a prins viaţă această formaţie ?

Vlad Creţu: -Trupa Supermarket a luat fiinţă în anul 1999, în data de 7 aprilie. Aceasta a fost ziua în care eu – chitară şi voce, Alin Neagoe – chitară şi voce, Boris Blajevici – chitară bass şi voce şi Petre Ionescu – tobe, ne-am întâlnit pentru prima oară cu toţi patru şi am pus bazele trupei. Cu Alin sunt prieten şi coleg de pe băncile liceului de muzică „George Enescu“, pe care l-am absolvit împreună. Cu Boris m-am cunoscut în anul 1998, în cadrul unei alte trupe, iar Petre ne-a fost recomandat de o cunoştinţă. Piesele pe care am început să le repetăm erau compoziţiile mele proprii realizate în perioada respectivă. Am ales numele de Supermarket, atunci când am observat cu toţii varietatea de stiluri şi subiecte pe care piesele le conţineau. Am făcut analogia cu un Supermarket muzical, în care găseşti de toate.

Reporter: -Ce genuri muzicale aveţi în repertoriul trupei ?

Vlad Creţu: -Repertoriul trupei Supermarket conţine doar compoziţii proprii.  În anul 1999 ne-am lansat cu piesa Te iubesc, ce face parte de pe albumul Ofertă Specială, lansat în data de 8 martie 2000. Cu piesa Te iubesc am reuşit să câştigăm Marele Trofeu al Festivalului Cântecului de Dragoste, organizat de TVR în decembrie 1999, iar apoi Premiul 1 la Secţiunea Şlagăre Pop-Rock, la Festivalul Mamaia, în vara anului 2000. În toamna aceluiaşi an, piesa a beneficiat şi de un videoclip. Alte piese selectate spre promovare au fost Mama, Tata şi Bunicii şi O, ce n-aş da !, ultima deasemenea beneficiind de videoclip. În anul 2002 am lansat cel de-al doilea album, denumit Un nou început. Trupa a efectuat prima schimbare de componenţă, deoarece basistul Boris Blajevici a plecat din ţară, iar în locul lui a venit profesorul meu de chitară din anii de Conservator, Răzvan Grigorescu. Piesa aleasă spre promovare a fost Ea mă vrea, având şi un videoclip. În anul 2017, în data de 24 octombrie, după o pauză de 15 ani, în care fiecare dintre noi a fost implicat şi în alte proiecte muzicale (în cazul meu trupa Hara (2004 -2009 ) / Muzică de teatru pentru diverse piese regizate de prietenul meu, actorul şi regizorul Dan Tudor / Todomondo (2007) – proiect alături de care am reprezentat România la concursul Eurovision desfăşurat la Helsinki / Studioul de Creaţie şi Înregistrări Notelize, pe care îl deţin împreună cu prietenul meu, Iulian Udrea / Călin Geambaşu Band – (2009 până în prezent), Sergiu Cioiu – (2016 până în prezent), am lansat cel de-al treilea album Supermarket, denumit Clipe Perfecte. Piesele alese spre promovare au fost De ce m-ai şters de pe Facebook ?, Casa de la Ţară, Viaţa e cea mai bună carte, toate trei beneficiind de videoclipuri. De asemenea, au mai fost promovate piesele Un înger în inima ta, Bine ai venit pe lume şi Totul până la ciocolată. Noua componenţă a trupei pentru acest album este Alin Neagoe – chitară bass şi voce / Alexandru Matei – clape şi voce / Florin Vasile – tobe şi subsemnatul, chitară şi voce.

Reporter: -Sunteţi nu doar instrumentist, ci şi solist vocal. Cum se împacă cele două „roluri” ?

Vlad Creţu: -Încă din primii ani de viaţă am avut darul de a avea ureche muzicală şi capacitatea de a intona corect înălţimile notelor muzicale. La chitară am învăţat să cânt încă de la vârsta de 6 ani. De atunci, vocea şi instrumentul s-au împletit armonios, definindu-mă în timp ca şi solist şi chitarist.

Reporter: -Care sunt spectacolele mai importante în care aţi evoluat în ultimii ani ?

Vlad Creţu:  -Trupa Supermarket nu a avut până în prezent o activitate concertistică prea bogată, asta şi pentru faptul că au fost 15 ani în care trupa luase un fel de pauză. La început, în perioada 1999 – 2003, au fost concerte în mai multe oraşe ale ţării. Primele reprezentaţii le-am avut la Costineşti, în vara anului 1999, unde ne-am bucurat să cântăm în deschiderea trupei Semnal M. Dar notabile în ultima vreme ar fi apariţiile din emisiunea Ieri, Azi, Mâine, de pe TVR 2 , moderată de Corina Dănilă, producător Carmen Movileanu, în care noi am fost trupa de acompaniament a emisiunii, timp de trei sezoane în perioada 2017-2018. A fost o experienţă minunată, de care ne leagă multe amintiri plăcute. Am avut ocazia să cunoaştem foarte mulţi artişti din diverse domenii. Îi sunt recunoscător doamnei Carmen Movileanu pentru invitaţie.

Reporter:  -Recent aţi demarat un frumos proiect. Mă refer la emisiunea „Drag de România mea”, prezentată de Paul Surugiu – Fuego, transmisă duminica după amiaza, de la ora 15, pe TVR 2, în care trupa dumneavoastră are un rol important. Cum s-a „născut” acest proiect ?

Vlad Creţu: -În cadrul emisiunii Ieri, Azi, Mâine, ne-am cunoscut cu îndrăgitul artist, Paul Surugiu – Fuego. Ne-am împrietenit, iar în momentul în care i s-a propus acest proiect de emisiune de către TVR, Paul ne-a solicitat să colaborăm. Am acceptat cu drag şi de la bun început ne-a plăcut ideea emisiunii, de a promova valorile româneşti din toate domeniile, oameni de calitate ce fac cinste ţării noastre şi care trebuie şi merită a fi cunoscuţi de toţi românii. Titlul emisiunii este cât se poate de sugestiv – Drag de România Mea. Emisiunea se vrea un omagiu adus tuturor celor care au contribuit prin muncă şi realizările lor la imaginea frumoasă a României pe plan naţional şi chiar internaţional.

Reporter: -Ce proiecte de viitor aveţi ?

Vlad Creţu: -În prezent trupa Supermarket lucrează la cel de-al patrulea album. Intenţionăm să îl lansăm în primăvara anului 2019. Va urma un nou sezon Drag de România Mea. Iar acum, în preajma Sărbătorilor de iarnă, avem o nouă piesă de Crăciun, intitulată Moşul cel mai bun. Urmează să o lansăm cât de curând.

Reporter: -Acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, ce urare doriţi să adresaţi fanilor Trupei Supermarket ?

Vlad Creţu: – Urarea noastră către toţi cei dragi şi toţi cei care ne ascultă muzica este un fragment din versurile piesei Moşul cel mai bun – Să fim cu toţii sănătoşi / Şi-n suflet poate mai frumoşi / Iar anul care va veni / Să ne iubească orice-ar fi.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania