Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

JURNALIERUL PRESEI BOTOȘĂNENE. ZIUA a 3-a DIN MARTIE 2017

Primit pentru publicare: 03 mart. 2017
JURNALIERUL PRESEI BOTOȘĂNENE
Autor: Ion ISTRATE
Publicat: 03 mart. 2017, ora 21:00

 

ZIUA a 3-a DIN MARTIE 2017

Astăzi sunt nevoit a mă lega de ieri, ziua a 2-a  din martie curent, pentru a sublinia replica medicului ieșean, doctorița Teona SCOPOS, care ne-a trimis spre publicare: RUGĂ PENTRU ȚARA MEA. Citez din acest  poem: ,,[…]/ În iarnă haină, prea multă ură,/ Multe minciuni, multă prostie –/ […]/Iartă , DOAMNE, răul și farmă-l spre bine –/ Curăță  ochii ce nu știu să vadă –/ […]/ Din rău în mai rău ni-i mersul pe drum –/ Oprește dezastrul cât încă trăim –/ […]/ Ajută-ne DOAMNE, doar TU ne-ai rămas –/ […]/ Ajută-n hotare țara să-nvie –/ […]/ Ajută-ne  DOAMNE  cât încă se poate/ Și cât mai putem privi  înspre cer./ […]/ Vindecă, DOAMNE , țara de boală,/ Putând învăța din nou să iubim./ […]/.
Ce atitudine ar putea avea oricine când constată, precum un medic atunci când consultă un bolnav, grave afecțiuni malefice ale ,,colegilor” unei entități, care presează și amplifică ,,boala unui apropiat [îmi mai este gândul, aici, și la destinul lui Horațiu Ioan Lașcu, regăsindu-l în ,,martorul tăcut al suferinței: un jurnal” al Cameliei Răileanu din 6.09.98 (Florentina Tonița )] sau acțiunile, de anvergură și românești, cu ,,răstigniri” DNA-ice, orbiri ale strategiei geopolitice, și altele, și mai ales,  și mai aproape de noi: ”mașini înghițite de noroi, oameni cu pungi în picioare” pe străzi ale așa ziselor orașe. Nu mai zic de sate și drumurile lor! Unii, din cei care vor citi aceste rânduri, vor zice că nu înțeleg aluziile, deși vor ști bine la ce m-am referit mai sus. Și, în mod special, dacă va fi cazul, voi putea justifica anacronismul aparent perceput în legătură cu inserarea în ,,jurnalier,, a unor situații  fataliste, destinele celor doi poeți botoșăneni: Horațiu Ioan Lașcu și Camelia Răileanu, care, și acestea, fac parte din NEGLIJENȚA noastră de zi cu zi.

Selectiv, din presa de azi…
*
S-a făcut cu cap, dar a fost dat peste cap!

Revelația șefului ANRE: Nu cred că se mai impun centralele de apartament  http://stiri.botosani.ro/stiri/economic/revelatia-sefului-anre-nu-cred-ca-se-mai-impun-centralele-de-apartament.html
,,După ce au fost distruși majoritatea producătorilor de agent termic din marile orașe, iar românii și-au rupt de la gură să își monteze centrale individuale pe gaze, șeful ANRE, Niculae Havrileț, are o revelație. Viitorul încălzirii este al centralelor colective, nu individuale. […].” (stiri.botosani.ro).
PREȚUL dureros al salariilor majorate: „Să mărim, dar să ne pregătim să dăm şi afară!”  http://stiri.botosani.ro/stiri/administratie/salariile-majorate-tsunami-in-primariile-botosanene-quotam-fost-sfatuiti-sa-marim-dar-sa-ne-pregatim-sa-dam-si-afaraquot.html
,,Suntem cu toţii de acord că era necesară o majorare a salariilor funcţionarilor din primării, însă ce s-a întâmplat ulterior deciziei Curţii Constituţionale, care a fost de acord cu alte majorări, fără ca Guvernul să ofere şi o pârghie legală, a dus la situaţii cel puţin greu de gestionat. […].”  (Mădălina Ursuleanu).
Consiliul Județean, descoperit financiar în ultimele luni ale anului (botosaninews.ro)
http://botosaninews.ro/313136/administratie/consiliul-judetean-descoperit-financiar-in-ultimele-luni-ale-anului/
Președintele Costică Macaleți spune că bugetul instituției pe care o conduce a fost dat peste cap de recentele măriri salariale… să auzi!… cu 70% iar celor din … cu 95%. Eu cred că e glumă!  Cum vine asta? Înseamnă că (nu) s-a făcut cu cap, dacă a fost dat peste cap. Cu cap s-a lucrat și la bugetul de stat pentru pensii, unde indexările au fost (3-5%) sau nu au fost.

**
S-a pus de-o ,,veșnică pomenire” pe drumul de pământ (dezvăluiri publice)

Ce nu s-a văzut la vizita ministrului de la Botoșani, de la poale-n brâu la un decor îngrozitor – GALERIE FOTO & VIDEO – (Gabriela Erdic) http://www.botosaneanul.ro/top-news/ce-nu-s-a-vazut-la-vizita-ministrului-de-la-botosani-de-la-poale-n-brau-la-un-decor-ingrozitor-galerie-foto-video/
Cititorii vor constata aici, că presa a fost dată afară. De ce? Ce se discută la întâlnirile din instituțiile publice pentru ca presa să nu audă și să nu vadă? Intr-o imagine foto, totuși, am observat că s-a scăpătat un fapt: președintele s-a prins de mână cu consilierul său pentru ,,veșnica pomenire”, parcă așa e în prim plan… Regret, că nu pot afișa poza cu pricina, deoarece nu am acordul botoșăneanul(ui).ro, dar vă veți amuza, dacă veți accesa link-ul de mai sus.
VIDEO! Roviniete pentru drumul de pământ? http://www.somaxtv.com/roviniete-pentru-drumul-de-pamant/
,,Ne convine sau nu, deși avem printre cele mai proaste drumuri din țară, trebuie să ne supunem legii și să plătim roviniete. […].” (Larisa Chihaia).

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania