Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

CĂLĂRIND … ȚÂNȚARUL

Revista Luceafărul: Anul XII, Nr. 5 (135), Mai 2020
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


CĂLĂRIND … ȚÂNȚARUL

Primit pentru publicare: 21 Mai 2020
Autor: Dr. Virgil RĂZEȘU, Piatra Neamţ, membru al Cenaclului la Distanţă     
Publicat: 23 Mai  2020

© Virgil Răzeșu, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


CĂLĂRIND … ȚÂNȚARUL

Nu, domnii mei, v-ați găsit nașul. Cu mine nu vă merge. Nu accept tehnicile astea diavolești, ultramoderne, de tip 5G, capabile să implanteze microcipuri în creier, să iradieze bunătate de scoarță cerebrală, să înregistreze toate datele personale ale cuiva ori să-l înscrie în politica de reducere a populației planetei, la comanda serviciilor secrete ale unor țări străine.

Da, hotărârea mea este irevocabilă : accept să mi se măsoare temperatura, dar numai de către un medic cu ecuson și în baza unei declarații pe proprie răspundere, în dublu exemplar, dintre care unul se remite Consiliului Local și unul rămâne la semnatar.

Vă dau și modelul :

Subsemnatul …  născut la data de …, în …, din părinți …. și … , cu CNP …., legitimat cu CI Seria …  Nr…, eliberată de SPCLDEP … la data de …, cu domiciliul …., și ocupația …, declar pe proprie răspundere că SUNT/NU SUNT de acord cu măsurarea temperaturii la intrarea în …, cu consemnarea tipului, modelului, seriei de fabricație și fabricantul echipamentului. P.S. (foarte important) : în cazul persoanelor de sex feminin, trebuie făcută specificarea că nu se află în perioada pontei ovulare (la jumătatea ciclului menstrual) când (conform doamnei dr. M.P.) temperatura fiziologică poate ajunge la 37, 3.

Ce mai tevatură, câtă energie risipită, ce demonstrație colosală de cultură și educație civică ! Cum îndrăzniți voi, niște terchea-berchea, să minimalizați acest atentat la libertatea individuală, împotriva constituției, apărată cu sânge (și pensii suplimentare) de către membrii CCR și Avocatul Poporului ? Cum să luați în derâdere asemenea chestiune arzătoare, de importanță națională, față de care pălesc toate celelalte mărun­țișuri, gen autostrăzi, agricultură și redresare economică  ?

Au dreptate cei care au mărșăluit în Piața Victoriei, împotriva deciziilor necon­stituționale semnate de Iohannis, Arafat, Vela, Tătaru (Cercel a scăpat) și apostilate de Cataramă, care atentează la libertățile fundamentale al cetățeanului, mai presus de orice invenție din astea gen COVID, care în realitate nu există decât în mințile bolnave alr unora.

Citiți și Dvs. și (nu) vă minunați : luarea temperaturii este o investigație medicală  (mamele care pun termometrul în fundul bebelușului lor trebuie aspru pedepsite) ; e o măsură anormală și jignitoare (vai, vai, ce atentat la demnitate !) ; nu trebuie făcută fără acordul pacientului ; fiecare poate să-și ia temperatura acasă (câți o fac ?!?) ; cu ce drept, un om de pază, un nimeni pe scara socială (așa l-a caracterizat o  panțușcă protestatară pe omul de la intrarea într-un magazin) îndrăznește să-i îndrepte termometrul către frunte (iluminată de înțelepciune) mizeria de aparat ?!?

În ce hal profită unii de condițiile drastice impuse de COVID al XIX-lea, împăratul lumii la ora actuală, numai și numai ca să se dea mari și să înjosească mândra națiune românească, aflată în topul creșterii economice a Uniunii Europene !

Cândva învățam limba rusă cântând șiraka maia strana radnaia sau Katiușa. Astăzi învățăm abc-ul democrației, călărind țânțarii pe post de armăsari.



Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania