Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

A apărut revista “Mirajul Oltului 21 “,  iunie 2022 dedicată scriitorului Al.Florin Țene

 

Încă din anul 2018, prin strădania scriitorului prof.Constantin Geantă, revista MIRAJUL OLTULUI apare sub egida Uniunii Ziariștilor profesioniști cu binecuvântarea regretatului președinte Doru Dinu Glăvan.

Recentul număr, Serie Nouă, anul IV, nr.3(8 ), iunie 2022, având fotografia lui Al.Florin Țene pe copertă, este dedicat scriitorului, eseistului, criticului de artă și promotorului cultural Al.Florin Țene. președintele național al Ligii Scriitorilor cu ocazia împlinirii vârstei înțelepților olteni, de 80 de ani, Revista are pe frontispiciul următoarea dedicație: “Acest număr este dedicate domnului Al.Florin Țene cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 80 de ani, ocazie cu care colectivul de redacție îi urează un călduros “La mulți ani cu sănătate, fericire, împliniri și numai bine! “

Conținutul revistei cuprinde articole și studii semnate de Constantin Geantă ce analizează laborioasa opera a scriitorului Al.Florin Țene, formată din 91 de cărți publicate de poezie, roman, nuvele, teatru, eseuri și critică literară. Mai semnează astfel de articole  Nicu Istrate, prof. dr.Ștefania Mărineanu, Maricela-Paraschiva Buicescu,  Zenovia Zamfir, Ion Nălbitoru, Eugen Petrescu, Voichița T.Macovei, Elena Manda despre cartea “Nostalgia întoarcerii “ de poeta Titina Nica Țene, soția sărbătoritului, Galina Martea se apleacă cu acribie asupra poeziei lui Ionuț Țene, “ajuns la maturitatea artei “, descoperim poeme de Ionuț Țene, Titina Nica Țene și o informație semnată de Elena Manda în care este redactată știrea că în 3 septembrie 2019 a avut loc la Biblioteca din Călimănești o întâlnire cu scriitorii Al.Florin Țene, Titina Nica Țene și regretata scriitoare Ligya Diaconescu.

Profesorul universitar doctor Florentin Smarandache din SUA semnează un studiu, destul de amplu, despre romanul lui Al.Florin Țene “Veniți, privighetoarea cântă-viața între realitate și poveste a lui Alexandru Macedonski “.

În paginile revistei, bine structurate descoperim poezii de Al.Florin Țene, studii de Al.Florin Țene, iar Elena Manda analizează câteva cărți ale lui Al.Florin Țene, iar pe ultima copertă, în interior, sunt reproduse o parte din coperțile cărților autoruui sărbătorit, iar în exterior o fotografie cu o parte din membrii filialei Cluj a Ligii Scriitorilor.

Gestul colectivului de redacție al revistei de a dedica un număr al revistei MIRAJUL OLTULUI scriitorului Al.Florin Țene este meritos, fiindcă evidențiază  activitatea creatoare și laborioasă a unui Om care și-a dedicat întreaga viață culturii noastre.

Prof.dr.Nușa CantemirAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania