Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Botoşani, Reportajul de seară. Lansare de carte: Doar politicieni sau și ticăloși?

DorinRdPrimit pentru publicare: 11 dec.2015
Autor: Dorina RODU, redactor al Rev. Luceafărul (Bt)
Publicat: 11 dec.2015

 

 

Botoşani. Reportajul de seară
Lansare de carte: Doar politicieni sau și ticăloși?

Ioan Rotundu
Un vizionar al istoriei contemporane

Lansarea cărţii  „Doar politicieni sau și ticăloși?”, autor Ioan Rotundu-Dângeanu. Ed. Agata, Botoşani – 2015.

În data de 11 decembrie 2015, la Casa Armatei, la ora 12, a fost organizată lansarea primului volum „Doar politicieni sau și ticăloși?”, dintr-un ciclu de trei volume, semnat de Ioan Rotundu-Dângeanu, un jurnalist în adevăratul sens al cuvântului, care cu calm şi curaj nestăpânit a adunat în acest volum, precum şi în cele ce urmează, editorialele publicate în Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi (jurnalulbtd.ro).

1Volumul lansat, apărut la Editura Agata, Botoşani-2015, cuprinde în structura sa teme de: politica locală, cultură – educaţie şi religie, precum şi un grupaj de pamflete cu referire la „Epoca Băsescu (1 iunie 2004- 30 iunie 2013).
La deschiderea cărţii facem cunoştinţă cu un Cuvânt lămuritor al autorului, pe frontespiciul căruia este aşezată sintagma – ÎNCĂ ÎMI PASĂ– , semn că autorul nu va sta pasiv în faţa  acţiuniilor ,,ticăloase şi a ticăloşilor” care s-au strecurat pe nesimţite în politică şi adminsitraţie. Cuvântul înainte , o referinţă ştiinţifică, este semnat de Prof.Dr. Iulian Cătălin Nechifor şi un altul semnat de editorul Ion Istrate intitulat Un ancoraj al memoriei sociale botoşănene.
Cu aceste clarificări de început şi dacă mai avem în vedere curprinsul bine aşezat şi detaliat al conţinutului, după cum, şi inserarea unui indice de nume, am putea spune că dă o notă de carte serioasă, un document – izvor de istorie – pentru generaţiile viitoare.
Au comentat conţinutul cărţii şi au susţinut cuvinte de apreciere la adresa muncii de jurnalist desfăşurată de Ion Rotundu Dângeanu : Prof. Dr. Dan Prodan – istoric, Prof. Gheorghe Median – istoric, Ion Istrate – editor,  Prof. Cornelia Viziteu – directorul Bibliotecii Judeţeane ,, Mihai Eminescu”, Traian Apetrei – directorul Teatrului de Stat ,,Mihai Eminescu”, poetul botoşănean D.M. Gaftoneanu, Titel Arhip – Frumuşica. (Aceste intervenţe vor fi prezentate de Rev. Luceafărul în zilele ce urmează.)
Curajosul vizionar al istoriei contemporane, domnul  Ioan Rotundu, a vizat în acest volum câțiva politicieni, care au fost și invitați la această lansare, însă nu au fost prezenți. Bineînțeles că acest lucru nu va afecta şi nu va contribui la ştergerea din memoria botoșănenilor a realităţii sociale pe care le va descoperi cititorul în lectura acestui volum.
S-a reţinut, din cuvântul celor prezenţi, că e nevoie de o atitudine fermă din partea societăţii civile, a electoratului care a trimis în forurile locale şi naţionale pe cei aleşi. Un rol însemnat în trezirea reacţiilor critice îl are presa, mass media, aspect scos în evidenţă de Traian Apetrei, asemuind pe autor cu un don Quijote al presei botoșănene, un luptător cum nu au fost mulți iar Ioan Rotundu a precizat că rolul presei este acela de a sancționa greșelile politice.
Printre invitaţi am mai văzut pe : poetul Paul Mircea Iordache, Ştefan Dodiţă – preşedintele Asociaţiei culturale ,,Nicoară”, poetul Doru Petrariu, col.(r) Florea Macovei – directorul Casei Armatei Botoşani, consilierii locali – Florin Furtună şi Cătălin Alexa, primari şi oameni politic din spaţiul botoşănean.
Evenimentul s-a încheiat cu felicitări aduse domnului Ion Rotundu şi  acordarea autografelor din partea Domniei sale.
3 4 7

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania