Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Lansare de carte la Casa Armatei (Bt). Ioan Rotundu-Dângeanu: ,,Doar politicieni sau şi ticăloşi?”

Coperta,rot

Ioan ROTUNDU-DÂNGEANU

,,Doar politicieni sau şi ticăloşi?(1 iunie 2004 – 30 iunie 2013). Epoca Băsescu”, vol.I, Ed.Agata – 2015

Lansarea volumului va avea loc vineri, 11 decembrie 2015, ora 12.00 la sala de festivităţi a Casei Armatei din Botoşani, vizavi de Primăria Botoşani şi de sediul PSD.
Prezentarea volumului se va face de către istoricul Prof. dr. Dan Prodan. Sunt invitaţi să participe toţi cei care se consideră a fi o mică părticică din viaţa publică şi culturală a Botoşaniului.

Cuvântul lămuritor al autorului privind apariţia acestei cărţi:

  ÎNCĂ ÎMI PASĂ

Titlul prezentei lucrări „Doar politicieni sau şi ticăloşi?” îşi are rădăcina în afirmaţia fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, care a  definit clasa politică românească a fi una „ticăloşită”. Cred că preşedintele Băsescu  a definit corect starea de spirit a clasei politice româneşti cu precizarea că şi el a aparţinut şi încă aparţine acesteia, deci este tot atât de ticălos ca şi ceilalţi politicieni, dacă nu cumva cu o clasă deasupra lor.

Conţinutul lucrării este de fapt o însumare a editorialelor scrise începând cu 1 iunie 2004 şi se va încheia odată cu sfârşitul carierei politice a premierului Victor Ponta.

Întreg materialul a fost structurat în trei volume. Primul volum intitulat ! „Epoca Băsescu” cuprinde perioada 1 iunie 2004 – 30 iunie 2013 şi surprinde viaţa politică, socială, culturală  şi economică a comunităţii botoşănene, perioadă puternic marcată de personalitatea preşedintelui Traian Băsescu.

Volumul al doilea, intitulat „Epoca Ponta”, va cuprinde perioada 1 iulie 2013 şi se va încheia la data când cariera politică a premierului a luat sfârşit. Este perioada marcată de o decădere a moralităţii clasei politice, de promovare a viciilor la rang de virtuţi naţionale iar politicienii botoşăneni n-au făcut notă discordantă, dimpotrivă, au contribuit din plin la devalorizarea bieţii noastre politice.

Al treia volum va cuprinde editoriale privind evenimente politice, sociale, culturale şi economice consumate în plan naţional şi va fi structurat în două părţi: Epoca Băsescu şi Epoca Ponta, aparent o punere în antiteză dar în realitate o dovadă că ticăloşia politică la români este transpartinică.

Lucrarea a început să prindă viaţă când soţia mea, Cornelia, cel mai aspru critic al meu asupra comentariilor scrise, mi-a sugerat că o editare a acestor comentarii într-un volum ar prinde bine pentru politicienii din viitor ca ei să nu mai repete răul trecutului.  Din nefericire ea n-a mai apucat să participe la lansarea primului volum, la care a depus un efort deosebit în a-mi corecta textele cu o răbdare demnă de invidiat. O boală necruţătoare i-a curmat viaţa prematur .
Dedic memoriei sale toate trei volumele ale acestei lucrări şi mă oblig să-i îndeplinesc dorinţa de a finaliza şi publica lucrarea despre corupţia botoşăneană. Îi plăcea ei să-l parafrazeze pe personajul lui Zaharia Stancu din romanul Desculţ, spunându-mi adesea „Să nu uiţi Ioane, nimic să nu uiţi din ceea ce merită a fi scris pentru nepoţii noştri!” Sper că n-am uitat nimic din ceea ce a fost important în viaţa comunităţii botoşănene din perioada la care fac referire.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

2 comentarii la acestă însemnare

  1. arhip spune:

    felicitari!

  2. calancia traian spune:

    Ioan Rotundu, o pana care nu iarta, o pata sangerie pe un alb-murdar cotidian, omul pe care il citesti si il iubesti pentru curajul cu care abordeaza realitatea, pentru obiectivismul si justitiarismul de care da dovada.Citindu-l, devii dependent de el si de celebra sa expresie ,,Parerea mea,,

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania