Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Bună ziua, dragii mei concitadini! Nu mai vreau să fiu primar! 

  Revista Luceafărul: Anul XIII, Nr.6 (150), Iunie 2021
  Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
  ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
  ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
  Director: Ion ISTRATE


  Bună ziua, dragii mei concitadini!
  Nu mai vreau să fiu primar! 

  Primit pentru publicare: 03 Iun. 2021
  Autor:  Vasile LEFTER, Membru Fondator de Onoare al Rev. Luceafărul, membru UZPR
  Publicat: 03 Iun. 2021
  © Vasile Lefter, © Revista Luceafărul
  Editor: Ion Istrate


   

   Bună ziua, dragii mei concitadini!
  Nu mai vreau să fiu primar! 

  În primul rând mi s-a spus că sunt fără de partid și ca atare nu are cine să mă susțină. Cu cei 5000 de susținători de pe internet nu pot câștiga alegerile.

   Ca să te voteze oamenii, trebuie să le promiți ceva. Ce  pot eu să le promit? Izoletele s-au aruncat fiind neconforme, măștile stau deja în depozite și nu mai sunt cumpărate de nimeni, vaccin este destul și va trebui să fie vaccinați și noi născuții etc. Afacerea e cam gata. Ce să mai fac eu ca primar?  Proiecte, veți zice! Cine mai crede în hârtii? Spui acum că vei construi o autostradă pentru eternitate. Contractezi firma, achiți lucrarea documentară și avansezi ca termen de începerea lucrărilor anul 2024. Este anul când ieși de la guvernare. Cei care vin caută alt proiectant. E nevoie de o altă viziune. Lumea se modernizează. Costurile sunt mai mari. Totul se ia de la capăt. Încep negocieri, licitații, plăți anticipate. Povestea Vextel  se reia. Nimeni nu răspunde. De ce să intru eu în jocul ăsta al ielelor ? Nu frate, mai bine stau în banca mea, îmi cultiv grădina cu roșii și castraveți, poate mă lipesc de Programul „Tomate”. Poate iau ceva bani pentru calamități naturale, care nu m-au afectat direct, dar mi-au creat emoții.

       Vedeți că e mai bine să nu fii primar? Cetățenii onești, cu un dram de patriotism local, tot mai au puțin grijă de primarul lor. Cu o singură condiție: Să nu-i deranjeze! Ce dacă în fața porților de la intrare au crescut bălării, culcuș pentru broaște și șerpi? Ce contează că lipsesc scânduri din gard? Cu ce dăunează sănătății publice păsările care se plimbă pe ulițele satului?

   Un primar modern, dacă vrea să mai fie ales o dată, trece prin sat cu mașina primăriei și zâmbește îndatoritor celor care l-au ales. În localitatea cu primari cumsecade nu se dau amenzi, nu sunt somați locuitorii să plătească impozitele, ajutoare sociale ia toată lumea. 

  Se tot vorbește de centralizarea localităților. E o prostie! Cum să lași ici-colo câte o primărie? Ce faci cu banii economisiți?

  Se spune în popor că niciun câine nu pleacă de la măcelărie. La primării e la fel. 

   Înainte de alegeri promitem că facem și dregem. După alegeri , ne schimbăm discursul: Să vedem, să analizăm, să ne mai gândim…

   Iată de ce nu mai vreau să fiu primar. Știu că nu voi putea face nimic din ceea ce promit în campanie. Sunt un om onest, Nu?

  Și cu mine și fără mine la Primărie cam tot aia ar fi. Decât să vă încurc, mai bine vă las încurcați cu deviza afișa ă deja: Dragi români și interlopi și interlopi  nu călcați mereu în gropi!

     Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  Drept de autor © 2009-2022 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5