Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Casa Manole, sămânță de gazetărie

OPREAINPrimit la redacție: 26 oct. 2016
Georgica MANOLE, aniversat
Autor: Ion N OPREA
Publicat: 26 oct. 2016
Editor: IOn ISTRATE

 

 

Casa Manole, sămânță de gazetărie


Domnule Manole, Domnule redmanole-geactor șef, la 26 octombrie 1952 când v-ați născut eram la Someșeni-Cluj, fără o lună aveam împlinit un an de armată făcută, cu salt înainte!, dar prin octombrie 1955, când Georgică alergând prin casă și ajungea de se lovea cu nasul de masa deasupra căreia erau icoanele casei părinților lui, fără să ne fi văzut amândoi, am trecut pe la Popeștii de Vrancea, pe la primărie, pe la căminul cultural, pe la biblioteca comunală în calitate de gazetar la ziarul regional, atunci, acolo, am împrăștiat către casa Manole sămânță de gazetărie, care, iată, a răsărit și rodit spornic, vă felicit că silitor, cum v-ați dovedit, ați smuls din ea, martor Ion Istrati din comună cu Mihai Munteanu, alt scriitor, ați ajuns unde ați ajuns, iar eu, cunoscându-vă din scris, vă zic, la cei 64 de ani împliniți azi, 26, LA MULȚI ANI!
Dvs. și familiei,
Ion N. OpreaAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.593 de abonați

1 comentariu la acestă însemnare

  1. georgica manole spune:

    „Din satul meu cu vii în rod / Şi toamne cu miros de must, / Plecat-am eu, pribeag nerod, / Din plaiul EMINESC să gust”. Mulţumesc, DOMNULE I. N. OPREA!

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5