Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Cenaclista noastră, Dinescu Maria decorată cu Ordinul Meritul pentru învățământ în grad de „Ofițer”

ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
Revista Luceafărul (Bt), Anul – X

Primit pentru publicare: 05 Febr. 2018
Autor: Ion N.OPREA, Membru Fondator de Onoare, Rev. Luceafărul
Publicat: 05 Febr. 2018
Editor: Ion ISTRATE

 

Cenaclista noastră, Dinescu Maria decorată cu Ordinul Meritul pentru învățământ în grad de „Ofițer”

Dinescu Maria, Șc.Gimn. ,,Ion Creangă” Brăila 

În ianuarie 2018, cu prilejul  aniversării a 150 de ani de la înființarea  Școlii „Ion Creangă” din Brăila și a décorării ei de Președintele României, Klaus- Werner Iohannes cu Ordinul Meritul pentru  învățământ în grad de Ofițer, la eveniment a avut onoarea să fie invitată și să ia parte și Dinescu Maria, elevă a școlii, membră a Cenaclului nostru, responsabil Ion N. Oprea, ceea ce este și mândria noastră.
          Dinescu Maria, astăzi elevă în clasa a VIII-a, din 2015 a scris și a publicat proză scurtă în mai multe volume, antologii, pe o temă dată, editate de noi, precum titlurile: „Nu uita!…”, p. 122,  „Dincoace…dincolo…Respectul”, p. 347;  ”Familia creștină”, p. 100,  ”Ieri, azi și… ziua de mâine”, p. 363,  ”Lumea se grăbește. Viitorul? România Mare”, p. 381…

         La Cotroceni Școala din Brăila a fost reprezentată de prof. Băcăuanu Elena-Livica, director-adjunct și prof. Rădoi Doinița, alături de 5 elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, la olimpiadele și concursurile școlare, astfel înșiruiți de ziarul Obiectiv din Brăila, 12 ianuarie, reporter Liliana Nistor: Dinescu Maria – clasa a VIII-a C, Curea Elena – clasa a VIII-a A, Mihalcea Rareș – clasa a VII-a A, Dobrotă Cătălin – clasa a VI-a B, Lăpușneanu Vlad – clasa a IV-a C.
        Ceremonia, după cum s-a înțeles,  a avut loc la Palatul Cotroceni, unde Președintele României, în baza Decretului  nr. 17 din 9 ianuarie, miercuri 10 ianuarie a.c., le-a înmânat distincțiile.
„Felicităm toți foștii elevi pentru rezultatele  obținute care au condus la creșterea prestigiului Școlii! Felicităm toate cadrele didactice care cu pasiune și dăruire pentru meseria de dascăl au format de-a lungul timpului zeci de generații de elevi! Felicităm toți părinții care au sprijinit demersul didactic, pentru ca elevii să obțină rezultate foarte bune! Tuturor, elevi-profesori, ne revine obligația nobilă de a continua TRADIȚIA în PERFORMANȚE”, a fost mesajul transmis de Conducerea școlii ”Ion Creangă” din Brăila, înscris în ziarul la care ne-am referit.
La același ceremonial Președintele României a decorat 15 școli și licee care au împlinit 200, 150 sau 100 de ani de existență școlară.
Este o mare mândrie a școlii din Brăila că printre marile personalități ale vremii care au învățat aici se numără Ana Aslan, farmacolog și endocrinolog, Emilia Dumitrescu,  grafician și pictor, Cătălina Buzoianu, regizor și publicist, Ionel Cândea,istoric, Hugo Mărăcineanu, poet, Aurora  Simionescu, astrofizician.
           Iată  fotografia cu Președintele României, eleva noastră a doua din stânga.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania