Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

CLINICA DE GHEAȚĂ (23). Roman foileton

                             

            Antonio era buimăcit. Căzuse într-o urzeală murdară. Era cât pe-aci să pună botul și să se lase într-o cloacă de indivizi scârboși adânc înnămoliți în crime și devalizări. Era convins că trebuie s-o ia de la început. Recunoștea în sinea sa că a fost credul. S-a lăsat prea ușor prins în plasa lingușelilor. Opri la primul post de poliție și depuse falsurile oferite de așa-zisul anchetator al tentativei de crimă.

              Oarecum derutat de camaradul său, Antonio îl sună pe Pedro, care încă era la Viena, veghind la vindecarea greoaie a lui Rodion. Acesta stătea cu ochii deschiși și aproba din ușoara mișcare a capului ce era de aprobat. Pedro se dovedi un prieten de nădejde. Îl atenționă pe  Antonio asupra capcanelor ce i se mai pot întinde. Îl înștiință că a reușit să extragă din Clinica de Gheață doi dintre cei mai buni sportivi ai lui Pedro. Aceștia îl vor contacta imediat. Parola de recunoaștere era „Pe locuri, fiți gata!”

       Noul loc securizat în care trebuia să ajungă pentru informații se afla undeva pe șoseaua Urziceni- București ,în vecinătatea cimitirului evreiesc. Luă un taxi și comunică șoferului destinația. Acesta îl privi surprins și-l întrebă dacă are vreo rudă înhumată în acest cimitir năpădit de ierburi. Curiozitatea taximetristului îl cam enervă.
-Și dacă aș avea, aș plăti mai puțin contravaloarea cursei?
Șoferul se simți ofensat de răspuns și-l avertiză că locul e periculos.  Mulți clienți au fost tâlhăriți de oamenii străzii. Antonio îi mulțumi totuși pentru amabilitate și coborî lângă piatra de intrare în cimitirul evreiesc.

       Făcu vreo câțiva pași pentru familiarizarea cu împrejurimile. Câini fără stăpân, pisici flămânde  îl înconjurară îndată. Nu-i era teamă. Avea bastonaș cu microunde.
         Parcurse de trei ori aleea pietruită. Începu să creadă că este o nouă farsă. Care om al legii și-ar instala Biroul aici?
       În timp ce privea peisajul dezolant, Antonio se trezi lângă el cu doi bărbați tineri umflați parcă de cineva cu o pompă de mașini. Tresări când primul cu o voce ca din butoi îi spuse parola. „Umflații” veneau din Clinica de Gheață, ajutați să fugă de un om din corpul de pază. Nu știau motivul eliberării. Li se comunicase doar parola zilei. Li se spuseră de asemenea unde trebuia să se întâlnească pentru a da informații cu privire la recentul atentat împotriva maestrului lor Rodion.

       Ajunși în pustietatea cimitirului evreiesc, cei doi campioni de odinioară îl zăriră pe Antonio și erau siguri că e omul pe care îl caută. Se prefăcură că iau startul de pe loc pentru o cursă de viteză. Auzind parola, Antonio zâmbi cu tâlc:

 • Cum pot eu să cred că sunteți oamenii așteptați? Cum putea Rodion să câștige probe de viteză cu asemenea butoaie pe două catalige?
 • -Despre asta vom vorbi mai târziu, domnule Antonio! E o poveste lungă și tristă. Asemenea nouă sunt și ceilalți foști campioni ai maestrului Pedro. Cineva trebuie să ne readucă la ce am fost. E un proces anevoios, dar posibil. Ieșirea din criosaune e un prim pas. Noi suntem primii norocoși.
 • – Vom vorbi mai târziu despre aceste probleme. De fapt, mi s-a spus că știți cine este atentatorul. Obligatoriu, trebuie să fie un șofer experimentat.
 • -Corect. Este fostul șofer al maestrului Rodion. Cei de la Clinică l-au sechestrat într-o criosaună. Nu comunică în exterior. Noi l-am descoperit întâmplător. A încercat să ne mituiască. El e doar mâna criminală Creierul sunt boșii de la terapia prin frig. Accidentul a fost pregătit din vreme. S-au făcut mai întâi simulări. Cu toate acestea, s-a greșit ținta cu trei centimetri. Boșii nu vor să-l dea pe mâna legii. Au de gând să-și perfecționeze metoda pintenului care ucide fără urme.
 • -Mai întâi , trebuie să mergem la postul de poliție indicat. Abia după întocmirea formalităților ,putem acționa. O simplă grabă poate compromite toată campania de destructurare a rețelei. Ninel Ciobanu, fostul om de încredere al lui Rodion, are și alte năcăfale pe cap. Circulă zvonul că este foarte bogat și că intenționa să-și creeze propriul imperiu al crimei. E nevoie de multă prudență. Dacă se află cine este cu adevărat, negocierea cu el va fi dură.
 • -Totuși, unde este polițistul care se ocupă de caz?
 • – În orice loc la vedere, care nu dă de bănuit.
 • -De exemplu?
 • -O biserică, o morgă, o casă de rugăciuni. 
 •         Detectivul Antonio își informă superiorii din Coasta de Fildeș despre mersul anchetei sponsorizate cu un milion de dolari . Însoțit de cei doi sportivi scăpați din saunele terorii . Pentru a nu fi identificați, vor purta nume false: Leon și Melu.
 •        Va urma
 •  Vasile Lefter, membru UZPR


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania