Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

CLINICA DE GHEAȚĂ – Roman foileton (2)

Vasile LEFTER

 

 


    

 Ridicarea celor trei bărbați către mașina zburătoare a fost observată de locatarii vecini cu Marele Zid al cimitirului „Ultimul drum”. Li  s-a părut suspect că cele trei corpuri inerte au fost aspirate. Urmele au fost acoperite prin pulverizarea unei substanțe sângerii.
Mașina fără șofer a decolat vertical până la o înălțime de circa 15 metri. Direcția de zbor era spre Răpa Galbenă, aproape de gara centrală. De aici a devenit invizibilă. S-a mai auzit doar un scârțâit de roți și atât. Ziarul local a consemnat evenimentul ca pe un fapt divers, care a trecut aproape neobservat de cititorii grăbiți ai urbei.                        Poliția din Zoreni a primit un telefon de la căminul studențesc, prin care era anunțată de administrator că trei studenți de la medicină au dispărut de două zile. Toți trei făceau parte din grupa profesorului Adam Alexandru care lucrau la un proiect „Terapie prin frig”. Verificarea laboratorului de către oamenii legii a descoperit că lipseau mai multe înregistrări video cu manifestări ale bolnavilor la temperaturi de îngheț. Agenții de la criminalistică și-au notat numele celor trei dispăruți misterios: Leonard Butnaru, Alecu Ostafie și Miron Cârlibaba. Toți trei erau de loc din Perișenii de Munte, sat pe valea Râului  Verdea.  Poliția încerca să afle dacă nu cumva misterioasa răpire a avut complici în căminul studenților de la Medicină. Ceva nu se lega logic. Locul de unde au fost ridicați cei trei tineri se afla lângă un generator de curent. Asfaltul era mai rece decât de obicei. Curios, mașina zburătoare a luat-o spre gardul cimitirului, fiind aproape de o ciocnire- dezastru. A trecut la câțiva centimetri de zidul de beton.

Locatarii martori la insolita întâmplare de groază rămaseră o vreme în balcoane. Ciudatul vehicul parcă intrase în pământ. După câteva minute revăzură vehiculul zburător dincolo de gardul celebrului loc de veci „Bine-ați venit în eternitate”. Cu ajutorul unui binoclu, Stanciu Leica, fost combatant în  Zambia, își anunță vecinii că mașina a luat-o spre Râpa Galbenă.
Informația se dovedi corectă. La Radio Colibași se anunță că în panta de la Râpă o mașină portocalie a dispărut inexplicabil cam la 50 de metri de scările în serpentină. Agenții de la Circulație pregătiți să aplice o amendă grasă pentru încălcarea normelor de circulație se certau între ei pentru eșec. Nimeni nu mai văzuse autoutilitara după intrarea în curbă. Fură chemate forțe suplimentare, plus o echipă antitero. Circulația din zonă fu restricționată pe ambele sensuri. De jos, de la piciorul pantei, se studia metru cu metru din asfaltul proaspăt turnat. Se căutau posibile intrări în zidul de protecție. Doar ofițerul de la radio-locație auzi în căști un uruit de motor. Sunetul venea de departe și nu putea fi localizat.
Când tot dispozitivul era pe poziție, o superbă limuzină portocalie sfidă toate restricțiile și înainta alene spre platoul Râpei Galbene. Ca din senin, se făcură baraje. Armele erau pregătite pentru executare de foc în caz de nesupunere. Mașina opri la câțiva centimetri de agent. Nu avea volan și nici nu era condusă de nimeni. O voce metalică răsună strident:
-Suntem laboratorul experimental, comandor Palonier z1. E o cursă de încercare a unității de reacție alternativă. Permiteți continuarea traseului. Cu mulțumiri militare!
Șeful dispozitivului de interceptare deblocă traficul, uimit totuși de coincidență: mașină portocale, pilot automat…Dacă a fost o capcană? Avea mulți dușmani. Mulți voiau să-i ia locul. Circula zvonul că în curând va primi Steaua de Foc. Aceasta însemna infailibilitate!
 Misiunea de la Râpa Galbenă se încheia cu un insucces , care va duce la căderea multor capete. Părea un blestem pentru Poliția din District ratarea în serie a mai multor misiuni. Circulau fel de fel de informații despre dezastre terestre și astrale. Unii erau tentați să creadă că de vină ar fi roboții intrați de curând în dotarea Diviziei. Interese cosmice ar putea destructura întregul sistem de protecție terestră.                                               

Va urma!
Vasile Lefter, membru UZPR

 

                                                 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania