Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Concert de muzică clasică susţinut de grupul Amabile Trio, la Topliţa

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 6 (126), Iunie 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

Concert de muzică clasică susţinut de grupul Amabile Trio, la Topliţa

Primit pentru publicare: 11 Iun. 2019
Text și foto: Cosmina Marcela OLTEAN, U.A.G.E  – redactor șef adj., Revista Luceafărul
Publicat: 12 Iun. 2019
© Cosmina Marcela Oltean, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE
Opinii, recenzii pot fi trimise la adresa: ionvistrate[at]gmail.com  sau editura[at]agata.ro


Duminica trecută am păşit din nou în universul muzicii clasice, de data aceasta alături de grupul instrumental Amabile Trio, un grup de muzicieni tineri, care caută mereu ca prin recitalurile lor să vorbească publicului despre frumuseţea muzicii. Alături de Amabile Trio am luat parte la un recital de sonate din perioada barocă, romantică şi contemporană şi am audiat lucrări ale unor compozitori precum G.F.Hendel, G.F.Teleman, J.Ibert, G.Faure, John Williams, Petres Csaba şi nu numai. Am audiat sonate pentru pian, vioară şi flaut, iar artiştii ne-au arătat prin talentul lor frumuseţea fiecăruia dintre aceste instrumente. Am audiat printre altele şi frumoasa coloană sonoră a filmului “Lista lui Shindler”. Muzicienii din grupul Amabile Trio: Siklódi Emese (flaut), Péter Ernő (vioară) şi Polgár Szabolcs (pian), au creat o atmosferă cu totul aparte pentru publicul care şi-a dorit să petreacă o seară muzicală de neuitat alături de ei.

Grupul instrumental Amabile Trio a fost fondat în 2012, fiind alcătuit din muzicieni profesionişti tineri şi entuziaşti, care predau muzică la şcoli din Harghita (Miercurea Ciuc şi Gheorgheni) şi a căror scop comun este acela de a promova muzica clasică în această zonă şi de a atrage publicul către această artă. Repertoriul lor este format din compoziţii semnate de mari clasici precum F.Shubert, J.Brahms, A.Corelli, W.A.Mozart, L.V.Bethoven, E.Grieg, J.Strauss sau de alţii compozitori ca Bartók sau Jenő Hubay. Până în prezent au susţinut recitaluri în locaţii precum Miercurea Ciuc, Vlăhiţa, Joseni, Suseni şi nu numai.

Concertul de la Topliţa, prezentat în data de 9 iunie pe scena Casei de Cultură începând cu orele 19, face parte din amplul program al Zilelor Judeţului Harghita, ediţia a V-a, desfăşurat în perioada 31 mai – 10 iunie, iar la organizare au contribuit Centrul Cultural şi de Arte Lăzarea şi Casa de Cultură Topliţa. Accesul la concert a fost gratuit.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania