Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

„Poveste de Crăciun”, ediția a V-a, Toplița

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 12 (132), Decembrie 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

„Poveste de Crăciun”, ediția a V-a, Toplița

 Primit pentru publicare: 19 Dec. 2019
Autor: Cosmina Marcela OLTEAN, U.A.G.E  – redactor șef adj., Revista Luceafărul
Foto: Marian OLARU
Publicat: 20 Dec. 2019
© Cosmina Marcela Oltean, ©Marian Olaru© Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


 

 

 

 

Seara de miercuri, 18 decembrie, a fost dedicată unui concert menit pentru a celebra bucuria iernii, a sărbătorilor, a timpului petrecut alături de familie și prieteni, însă scopul principal a fost acela de a aminti celor prezenți însemnătatea religioasă a evenimentului pentru care ne pregătim și căruia îi sunt dedicate toate evenimentele artistice, recitalurile și concertele din această perioadă. Publicul a primit în dar colindul și îndemnul de a-l da mai departe. Casa de Cultură Toplița a prezentat a V-a ediție a concertului de colinde „Poveste de Crăciun”, un concert ce are deja un mic istoric, scris în cele patru ediții trecute. Pe scenă au evoluat cu recital de colinde românești alese Grupul Folcloric “Flori Toplițene”, condus de solista Livia Harpa, Corul „Arhanghelii”, coordonat de Alin Negrea și un grup de elevi ai Școlii Populare de Arte Toplița. Accesul la eveniment a fost gratuit, pe bază de invitație procurată de la Centrul de Informare Turistică Toplița.

“Concertul Poveste de Crăciun este realizat de Casa de Cultură Toplița, în parteneriat cu Școala Populară de Arte și secția de arte a Școlii Gimnaziale Miron Cristea Toplița și este un spectacol gândit să pună în valoare artiștii locali. Ne-am propus să pregătim o serie de surprize muzicale, în general colinde tradiționale, dar și prelucrări moderne ale acestora și interpretări folk. În fiecare ediție încercăm să aducem un element de noutate. Edițiile anterioare au avut rezultatul așteptat de noi: spectatorii au plecat acasă cu sufletele încărcate de bucuria vestirii nașterii Domnului”, îmi spunea organizatorul și moderatorul Alin Negrea despre concertul ce va fi prezentat mâine publicului toplițean.

Concertul a fost realizat printr-un parteneriat cultural între Casa de Cultură Toplița, Primăria municipală, Centrul de Informare Turistică, Asociația “Flori Toplițene” și Școala Gimnazială   “Miron Cristea” Toplița. Ca-n fiecare an, organizatorii şi-au dorit alături un public numeros care să audieze cu drag recitalul pregătit de ei, să primească cu speranță vestea nașterii Domnului și să lase să le pătrundă în suflete spiritul sărbătorilor prin linia melodică a celor mai îndrăgite colinde românești.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

  1. Stefan Silva spune:

    FELICITARI autoarei ! FELICITARI colindatorilor !

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania