Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Concursul Național de Literatură „Steaua Nordului”, Botoșani, ediția a III-a, 1 iunie 2017 – 1 septembrie 2017

Primit pentru publicare: 7 sept. 2017
Autor: D. M. GAFTONEANU
Publicat: 8 sept. 2017
Editor: Ion ISTRATE

 

 

Concursul Național de Literatură „Steaua Nordului”,
Botoșani, ediția a III-a, 1 iunie 2017 – 1 septembrie 2017

 

La cea de-a III-a ediție a Concursului Național de Literatură „Steaua Nordului” organizat în perioada 1 iunie 2017 – 1 septembrie 2017 de către Societatea Culturală STEAUA NORDULUI Botoșani cu sprijinul financiar al Consiliului Local al Primăriei Botoșani și cu susținerea logistică a publicației de cultură ,,Luceafărul” Botoșani  (www.luceafarul.net), concurs având o singură secțiune- un grupaj de două specii literare diferite (poezie și epigramă) cu tema ,,Steaua Nordului, Botoșaniul”, după cum urmează:

-poezie în vers clasic, cu ritm și rimă- poate fi și genul umoristic- sau în vers liber, pe un format A4;

-epigramă (trei epigrame originale pe un format A4, dintre care, subliniem, doar una la temă, legată de spațiul cultural al Botoșaniului, epigramă care trebuie să conțină obligatoriu numele orașului), s-au primit un număr (record) de 129 de plicuri trimise din țară și dinafara acesteia.

Juriul format din membrii asociației noastre culturale au selectat cele mai reușite lucrări pentru configurarea clasamentului final și acordarea următoarelor premii:

     – Premiul I – 500 RON și o medalie din argint ,,Steaua Nordului” ( ~ 55g Ag);

     – Premiul II – 400 RON și o medalie din argint ,,Steaua Nordului”;

     – Premiul III- 300 RON și o medalie din argint ,,Steaua Nordului” ;

– O mențiune specială- 200 RON și o medalie din argint ,,Steaua Nordului”.

– 3 lucrări remarcate cu mențiune.

Deocamdată s-au reținut pentru o (mult) mai atentă examinare expedierile primite de la preadistinsele fețe (epi)gramatice-(epigra)mistice (în ordine aleatorie): Pavel Lică, Petre Ion Florin Vasilescu, Ion Diviza, Corneliu Zeană, Sorin Cotlarciuc, Gheorghe Bâlici, Laurențiu Ghiță, Mugurel Ioan Sasu, Vasile Vajoga, Valentin David, Ioan Toderașcu, Any Drăgoianu, Cătălina-Maria Orșivschi, Vasile Larco, Petronela-Vali Slavu, Grigore Chitul, Elena Leach, Gheorghe Bălăceanu, George Bădărău, I.I. Bencei și Gheorghe Vicol. Complimente pentru scrisul frumos de mână doamnelor și domnilor: Venera Stoicescu, Aurelia Corbeanu, Ioan Nițu și (mai ales!) Petre Ion Florin Vasilescu. De asemenea, concitadinului prof. Alexandru Vasilache pentru îndrăzneala Domniei Sale de a se lua tam-nesam de piept cu greii genului literar. La polul opus, menționăm că au fost depistate (frecvente) trimiteri care nu (prea) au respectat tema impusă de ,,Steaua Nordului” ori s-a participat numai cu (o) poezie, creații care au (mai) fost publicate parțial pe net (și nu numai, probabil), lucrări cu greșeli gramaticale sau cu greșeli de prozodie (în cazul poeziilor cu ritm și rimă și a epigramelor). Relații suplimentare la tel. 0749499660.

Vă mulțumim pentru participare! În numele comitetului de organizare, D.M. Gaftoneanu.

(P.S.) Facem trei precizări (destul de) importante:
1.Concurenții sunt rugați ca pe viitor să-mi dactilografieze corect numele de pe plicurile trimise dacă vor să le crească simțitor șansele la un premiu- vorba lui Al Capone către jurnaliști, scrieți, oameni buni, orice vreți despre mine, numai să nu îmi (mai) stâlciți numele!
2.Facem public faptul că și asociația noastră culturală, la fel ca pensionarii de lux sau/și parlamentarii, operează cu sume de bani de același ordin de mărime- cu o mică diferență, deloc de neglijat- ei nu (prea) mai știu pe ce să-i cheltuiască, iar noi nu (prea) mai știm de unde să facem rost de ei.
3.Cu dus-întors! (de interes public)

Motto: /Nu vrem ca nimeni să se plângă-/ Suntem capitaliști, tovarăși -/ Deci, ce-am  primit… cu mâna stângă, / Vom… mai primi cu dreapta, iarăși!/

De vreți trofeu la Botoșani,
V-o spun pe șleau, de la obraz,
Să nu-ncercați la noi cu bani-
Iar fără ei… în niciun caz!

Secvențe de la edițiile anterioare, din 2015 și 2016:
https://www.youtube.com/watch?v=ZSM9MNk09vg
https://www.youtube.com/watch?v=Xy8ADpjWI3c

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania