Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 11 → 2019
Revista Luceafărul
Revista „LUCEAFĂRUL” este o publicaţie de cultură, educaţie şi atitudini destinată sufletului neamului românesc. Considerăm că omagierea marelui român Mihai Eminescu, fondator al spaţiului cultural românesc modern, este o provocare şi o datorie de onoare a fiecăruia dintre noi, căreia îi putem da curs în nenumărate feluri. Cu credinţă în misiunea noastră, încercăm să contribuim prin această revistă la crearea unor repere culturale autentice şi stabile.

Confuzii… afuzaline

Confuzii… afuzaline

Manix T., ”cetățean comunal”, cum îi place să se prezinte, s-a trezit că are ghinion taman sâmbătă când sunt trei ceasuri rele. Mâța, cloșca și cațeaua făcuseră pui, tustrele în aceeași zi, într-un butoi ,,golit de conținut”, cum avea să declare, încă din toamnă. ,,Proaspetele mămici s-au împiedicat reciproc să-și adapteze (alapteze n.n.I.P.) puii care, inervați pe caz inaniție au devenit ampotrofagi deosebit de piriculoși” ca să-l cităm, din nou, pe nefericit. Mai rezultă din declarația sa că mâța a insultat prin scuipare și zgâriere cloșca și cațeua iar acestea, in scop de razbunare, au produs scandal public cu lătrături și cârâieli, ca la balamuc. Depășit de situație, d-l Manix a sunat la 112 informând organul că în ,,curtea sa constituțională” (așa a zis) e ceva de sar scântei și de mama focului. ,,Să vina elicopterul”- a mai apucat să spună, înainte de a i se trânti telefonul. După anliza urgentă a situației operative, pompierii au declarat mobilizarea generală stabilind că… focul s-a produs ,,prin… scânteie, într-o… curte din Str… Constituțională, colț cu Str…. Closca, com. Vorniceni, Jud. Botosani. Victime, animale de casă…”
Din acea sâmbătă cu ghinion, d-l Manix cheamă Salvarea când aude cârâială sau mieunat ori sirena de pompieri și s-a jurat că va pune butoaiele golite numai cu gura în jos.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.579 de abonați

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2020 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania

Statistici T5