Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Creativitatea și specificul potențialului creativ la vârsta copilăriei

Scopul fundamental al educaţiei este pregătirea copilului pentru viaţă, pentru toate cerinţele concrete, existente, reale şi viitoare legate de activitatea profesională, de viaţa socială şi culturală. Şcoala formează un om complex, capabil să-şi armonizeze aspiraţiile personale cu cele generale, să-şi dezvolte potenţialităţile şi să se adapteze progresului.

Lumea contemporană se caracterizează tot mai mult prin accelerarea şi generalizarea schimbărilor, prin complexitate şi globalizarea problemelor. Într-o astfel de lume modernă, educaţia îl instruieşte pe viitorul adult pentru schimbare, complexitate, interes şi entuziasm pentru progres, educaţia îi dezvoltă capacitatea de a se descoperii, de a descoperii şi a elimina disfuncţionalităţile. Educaţia îi dezvoltă deschiderea pentru interacţiune şi schimbul de idei, capacitatea de a stăpânii orice disfuncţionalitate, responsabilitatea pentru actele personale. Toate aceste trăsături convergente pot fi reunite în ceea ce numim creativitate. (…)
Lectură completă la : https://edict.ro/creativitatea-si-specificul-potentialului-creativ-la-varsta-copilariei/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania