Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

  Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 14 → 2022

  Cum am mai putea sărbători Actul Marii Uniri

  ROMÂNIA ÎN ANUL MARII UNIRI – C[entum]
  Revista Luceafărul (Bt), Anul – X
  Primit pentru publicare: 18 Apr. 2018
  Autor: Neculai-Virgil SANDU
  Publicat: 20 Apr. 2018
  Procesare și adaptare: Dorina RODU
  Editor: Ion ISTRATE

   

  Cum am mai putea sărbători Actul Marii Uniri

   

   Au trecut deja 5 (cinci) luni din Anul Centenarului Marii Uniri (1 Decembrie 2017 – 30 aprilie 2018) și nu este încă nimic demn de relevat nici pe plan local și nici la nivel național, în sensul sărbătoririi Marelui Eveniment.

  Atât guvernanții cât și ceilalți cu putere de decizie în stat „obosesc” doar prin eforturile lor pentru satisfacerea propriilor interese și tot mai puțin în interesul statului și poporului român. Aș avea un sentiment de reală mândrie că sunt român dacă cineva m-ar contrazice demonstrându-mi că lucrurile stau invers. E drept, că se vorbește, și spune suficient, despre Centenarul Marii Uniri și, cu totul sporadic, mai apar și unele inițiative și foarte puține manifestări cu o oarecare semnificație de semnalat dedicate evenimentului, dar fără acea anvergură cum s-ar cuveni după exemplul altor națiuni. De pildă, n-ar presupune niciun efort efort financiar deosebit pentru comunitățile locale (consilii etc.), ca printr-o Ordonanță de urgență a Guvernului, să fie procurate un număr de steaguri tricolore ale României care să fie predate fiecărei familii pentru a fi arborate, un număr suficient care să asigure cca. 90% dintre gospodării. Am putea demonstra că românismul încă își prețuiește simbolurile sale naționale și că nu suntem cu nimic mai prejos din punct de vedere al patriotismului autentic față de națiunile lumii civilizate.

  Cred că se merită măcar o dată la 100 de ani să ne situăm la acea înălțime de care s-ar putea mândri și marii noștri înaintași care au realizat Marea Unire și ar fi și un semn de recunoștință și de cinstire a acestora.  Abonare la articole via email

  Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

  Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

  1 comentariu la acestă însemnare

  1. Virgil Ciuca spune:

   Singurul mod prin care am putea SARBATORI cum se cuvine CENTENARUL este sa REINTREGIM TARA chiar daca trebuie sa renuntam si la „parteneriatele strategice” puse la cale in numele Romaniei de catre niste conducatori TRADATORI DE TARA SI NEAM, si chiar prin RENUNTARE LA NATO SI UE, doua organizatii globaliste SUPRASTATALE care nu numai ca se se opun IDEALULUI ROMANILOR PENTRU REINTREGIREA TARII dar care impreuna cu aliatii nostrii de peste Ocean ne-au transformat Tara intr-o COLONIE dupa ce mai intai ne-au distrus si ECONOMIA si INDUSTRIA -cu precadere INDUSTRIA DE APARARE, si ARMATA, si EDUCATIA, si SANATATEA si AGRICULTURA OBLIGANDU-NE SA VINDEM STRAINILOR SI PAMANTUL SI BOGATIILE!

   iar Domnia Voastra vrea doar steaguri!

   Va puteti cumpara si singur!Dati-mi adresa si va trimt eu 10!

   Pai cu alogenii- Iohannis, Helwig – si SCOPITII MINTAL DIN GUVERN SI PARLAMENT CARE NE SUNT IMPUSI TARII NU PUTEM VISA DECAT LA STEGULETE!

   Mai reflectati! daca cumva sunteti roman!…eu am mari dubii!

   Virgil Ciuca
   New York
   20 aprilie 2018

  Lasă un comentariu

  Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
  Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
  Server virtual Romania

  Statistici T5