Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Daniel Cristea-Enache și perspectiva sa asupra literaturii de azi

Întrebat de scriitorul Alexandru Petria ce este literatura, într-un interviu apărut în revista Argeș, nr 12/2012, criticul literar Daniel Cristea-Enache răspunde că „este o artă” care l-a însoțit de când avea aproximativ trei ani, mai întâi prin paginile de literatură care i se citeau, apoi prin darul primit de la „tatăl meu bun, Titu-Marius Enache, care era economist, era îndrăgostit de cărți: citea foarte mult. El a cumpărat, de pildă, Istoria… lui Călinescu reeditată în 1986 şi mi-a pus-o în braţe”.

Totodată, mărturisește și că mama sa, care a murit când el era clasa I, a fost o iubitoare de lectură. Dincolo de drama umană pe care a suferit-o, pierzându-și părinții de mic, tatăl decedând când el avea 13 ani, mărturisește că  și în familia adoptivă, Doina și Valeriu Cristea- acesta din urmă critic literar la rândul său, i s-a cultivat dragostea pentru literatură. (…)
Text integral la : https://edict.ro/daniel-cristea-enache-si-perspectiva-sa-asupra-literaturii-de-azi/Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania