Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

De la Cenaclişti, scrisorile lor, să fie acesta semnalul că punem punct activităţii noastre?

De la Cenaclişti, scrisorile lor, să fie acesta semnalul că punem punct activităţii noastre?

 STIMATE DOMNULE  OPREA,

                                    AM CITIT DE MULT CĂRȚILE TRIMISE DE CĂTRE DUMNEAVOASTRĂ… E VORBA DE  VOLUMELE 13 ŞI 14 DIN ISTORII, COMENTARII, MISCELANEA; DAR…AȘA CUM V-AM SPUS DE NENUMĂRATE ORI…NU MAI AM SUFLETUL SĂ STAU ÎN FAȚA CALCULATORULUI… SĂ SCRIU…SĂ-MI DAU CU PĂREREA… SĂ EMIT OPINII…CINE A RĂMAS FIDEL CENACLULUI MERITĂ TOATĂ LAUDA.EU AM ALTE DOMINANTE…ALTE PREOCUPĂRI…ALTE TEMERI…ALTE SENTIMENTE…ÎN VIAȚA MEA AU APĂRUT PREA MULTE NECAZURI. RECENT AM MAI PIERDUT O PERSOANĂ DRAGĂ…UN OM DE NICI ȘAIZECI DE ANI… RĂPUS TOT DE UN CANCER DEMENT…DEMENT…DEMENT…TREBUIE SĂ ÎNȚELEGEȚI CĂ FIECARE OM ÎȘI GESTIONEAZĂ VIAȚA ÎN FELUL SĂU. DUMNEAVOASTRĂ VĂ HRĂNIȚI CU SCRIS ȘI CITIT. VĂ PLACE SĂ AJUTAȚI PE ALȚII… SĂ-Î ÎNDRUMAȚI PE CEI CE PAR A AVEA TALENT…SĂ COLABORAȚI CU ALȚI ÎMPĂTIMIȚI AI SLOVELOR. MI-AȚI TRIMIS…AȘA…CA EXEMPLU…MATERIAL LAUDATIV…TRIMIS DE CĂTRE DISTINSUL DOMN DOCTOR RĂZEȘU.ȘI DOMNIA SA GĂSEȘTE REFUGIU ȘI BUCURIE ÎN ARTA SCRISULUI.TOATE FELICITĂRILE PENTRU DUMNEALUI…, PENTRU DUMNEAVOASTRĂ… PENTRU TOȚI CEI CARE CONTINUĂ SĂ SCRIE… SĂ TRIMITĂ… SĂ PUBLICE…PENTRU MINE VIAȚA ARE CU TOTUL ALTE PRIORITĂȚI.ȘI NU MĂ REFER LA VIAȚA MEA… CI A CELOR CARE…ÎNTR-UN FEL… SAU ALTUL… DEPIND DE MINE.EU NU MI-AM DORIT NICIODATĂ LAUDE…DIPLOME…PREMII…DEȘI AM AVUT PARTE ȘI DE AȘA CEVA. ACUM… CU TOATE CELE PE CARE LE TRĂIESC… CU NECAZURILE PE CARE TREBUIE SĂ LE GESTIONEZ…CU STAREA DE SĂNĂTATE A CELOR FOARTE DRAGI MIE…AȘ FI RIDICOLĂ…ÎN FAȚA PROPRIILOR MEI OCHI… SĂ LAS TOTUL LA O PARTE ȘI SĂ CAUT SĂ-MI HRĂNESC ORGOLIUL PRIN SCRIS.LAUDA UNUIA SAU ALTUIA NU VALOREAZĂ NIMIC .VALOREAZĂ O ZI ÎN PLUS DE SĂNĂTATE ȘI LUMINĂ PENTRU CEI DRAGI MIE.PENTRU ASTA LUPT ȘI ÎNCĂ MAI EXIST PE PĂMÂNT.EUL MEU INTERIOR NU ARE NEVOIE DE EFEMERE MÂNGÂIERI.NU MĂ HRĂNESC CU LAURI.CU ATÂT MAI MULT NU-I CERȘESC. IMI CUNOSC VALOAREA…CA FIICĂ…CA MAMĂ… CA MEDIC…CA OM…PĂRERILE ALTORA VALOREAZĂ PREA PUȚIN. OMUL SE NAȘTE ȘI MOARE SINGUR.DAR… CÂT TRĂIEȘTE…TREBUIE SĂ AIBĂ CLAR ÎN SUFLET ȘI ÎN MINTE CE ESTE IMPORTANT ȘI CE NU.

                    CEEA CE SCRIU TREBUIE ÎNȚELES EXACT AȘA … FĂRĂ INTERPRETĂRI…VĂ RESPECT MULT ȘI SUNT CONVINSĂ CĂ VEȚI SCRIE ȘI VEȚI PUBLICA MULT ÎN CONTINUARE.ESTE UN MOD DE VIAȚĂ… ȘI RESPECT ASTA.OAMENII NU SUNT CONSTRUIȚI DUPĂ UN SINGUR CALAPOD…ȘI CEEA CE E HRANĂ PENTRU UNUL… E INEXISTENT PENTRU ALTUL…ÎN CEEA CE MĂ PRIVEȘTE…IUBESC SLOVA BINE ÎNCHEGATĂ…ȘI SIMT CĂ AȘ MAI PUTEA ÎNCROPI LUCRURI DEMNE DE CITIT.DAR NU MAI AM SUFLETUL PENTRU ASTA.AȘ FI DE UN EGOISM PENIBIL SĂ MĂ GÂNDESC DOAR LA POPULARITATEA MEA… LA LAUDE DE LA UNII SAU ALȚII… LA CUM SĂ MAI PUBLIC… LA CUM SĂ MĂ FAC CUNOSCUTĂ…NU…NU…NU…ACUM PRIORITĂȚILE SUNT ALTELE.CE VA FI MÂINE… CE VA FI PESTE O LUNĂ… CE VA FI LA ANUL… CINE ȘTIE…DACĂ AȘ FI DORIT CINE ȘTIE CE GLORIE… AȘ FI PUBLICAT PÂNĂ ACUM ZECI DE CĂRȚI.AM ÎN DULAPUL MEU SUTE DE POEZII, ÎNDOSARIATE…AM CONVINGEREA CĂ NU VOR FI PUBLICATE NICIODATĂ… DAR NU PENTRU ASTA LE-AM SCRIS…CI PENTRU MINE… PENTRU LINIȘTEA MEA INTERIOARĂ.CU ANI ÎN URMĂ M-AȚI CONVINS SĂ SCOT UN VOLUM.A FOST O BUCURIE… MAI ALES PENTRU CĂ A FOST TEHNOREDACTAT DE FIICA MEA… IAR CU GRAFICA AM FOST ONORATĂ DE UN BUN ȘI VECHI PRIETEN…TALENTAT DAR DEOSEBIT DE MODEST, DOMNUL RADU BERCEA.DAR NU AM DORIT SĂ CONTINUI.NU GĂSESC ÎN ASTA UN ROST ÎN VIAȚĂ.TRĂIM ÎNTR-O LUME ATÂT DE PESTRIȚĂ…ÎNTR-UN RITM ATÂT DE ALERT…CU ”VALORI” ATÂT DE BIZARE…ÎNCÂT NU SIMT NEVOIA SĂ IES ȘI EU ÎN FAȚĂ.NU AM DE CE.ÎN VIAȚA MEA EXISTĂ OAMENI DE VALOARE.EU ÎI ȘTIU.EU ÎI PREȚUIESC.ACUM SUNT TOT MAI PUȚINI… DAR AȘA A FOST SĂ FIE.MULȚI SUNT ACUM MAI APROAPE DE DUMNEZEU.POATE NE VOM REVEDEA ÎN VEȘNICII.”ANONIMII” MEI DRAGI MI-AU LUMINAT MULT ANII.

                  VĂ ROG SĂ ÎNȚELEGEȚI CELE SCRISE AȘA CUM SUNT.RESPECTAȚI-MI DORINȚA DE A STA DEOPARTE.AM NEVOIE DE ALTCEVA…DE TIHNĂ… DE BUCURIA FIECĂREI CLIPE CÂND CEI CARE MAI SUNT CU MINE … SUNT BINE…. SUNT SĂNĂTOȘI.

                  DUMNEAVOSTRĂ GESTIONAȚI ALTFEL VIAȚA.ESTE ALEGEREA DOMNIEI VOASTRE.NU POT DECÂT SĂ VĂ DORESC PUTERE DE MUNCĂ, PRIETENI DE NĂDEJDE, OAMENI BUNI ÎN PREAJMĂ.DACĂ VĂ HRĂNIȚI CU SCRIS… ATUNCI SĂ AVEȚI PUTERE SĂ SCRIEȚI ANI MULȚI ȘI BUNI.SĂ VĂ BUCURAȚI DE APRECIERILE CELOR CARE VOR CITI,SĂ COLABORAȚI CU TOȚI CEI CARE SIMT SCRISUL LA FEL DE IMPORTANT CA DOMNIA VOASTRĂ.SĂ NU JUDECAȚI PE CEI CARE FAC UN PAS ÎN SPATE.FIECARE CU VIAȚA LUI… CU GÂNDURILE LUI…CU SUFLETUL LUI… CU PRIORITĂȚILE LUI…

                    SĂ FIȚI SĂNĂTOS, RESPECTAT… IAR BUNUL DUMNEZEU SĂ VĂ BINECUVÂNTEZE ÎN TOT CEEA CE FACEȚI ȘI VEȚI FACE ANI MULȚI DE AICI ÎNCOLO!

                                                                                                                                                         DR.TEONA  SCOPOS, 7 iunie 2020

          Şi altă scrisoare, tot cu acelaşi ton, să fie oare sfârşitul Cenaclului nostru?

             Colega,

          O duc rău. Folosesc un limbaj neacademic pentru că starea mea nu merită altul mai de Doamne ajută. PE LÂNGĂ BOLILE AVUTE ÎN PORTOFOLIU a apărut acum încă una. balonarea stomacului cu insuficientă respiratorie. Viața mă pune la încercare: câte boli pot lua în portbagaj?  Activitatea  literară am rezumat-o la ținerea unui jurnal (Al cincilea ) Și toată adunătura ce-mi umple capul, o vărs în el. În casă la mine s-a instalat o stare de spital: cu bolile mele, Aurora, săraca, soţia, s-a opera la un picior și din sala de operație nu a plecat cu mâna goală. A luat una și pentru acasă:Zona zoster – o boală infecțioasă cu cel puțin o lună de suferință.

             Pe  scurt v-am relatat sumar preocupările noastre demne de pus la Gazeta de perete pe care îți vine să te urci și să strigi lumii  o paletă angro de înjurături birjărești. V-aș scrie mai mult dar nu merită să fac publicitate dușmanilor mei!. Proasta respirație închide ușa Inspirației. Așa că pe mâine!

           Al dv CH, adică Constantin Huşanu, 7 iunie 2020

          Pentru conformitate, Ion N. Oprea,Iaşi, 8 iunie 2020Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania