Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Patriotismul, prin ochi de copil

Revista Luceafărul: Anul XII, Nr. 2 (134), Februarie 2020
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

Patriotismul, prin ochi de copil

Primit pentru publicare: 17 Febr. 2020 
Autor:  C  A, 12 ani
Publicat: 18 Febr. 2020
© C A© Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


 

Patriotismul, prin ochi de copil

 

Patriotismul nu înseamnă doar să îți iubești țara. Înseamnă să o respecți, să muncești în ea și pentru ea. E adevărat că putem trăi în orice țară, însă numai una e țara noastră, e locul unde ne naștem.

Trebuie să ne iubim țara ca pe noi înșine, să nu ne batem joc de ea. România este o țară frumoasă, cu peisajele, istoria și tradițiile ei. Însă nu mulți dintre noi știu să o aprecieze cu adevărat. Oricât ai fi de fericit în străinătate, țara ta, cu frumusețile ei, te cheamă înapoi. Dacă ești patriot, îți respecți țara și lupți pentru ea în fiecare zi, nu o dată pe an. Noi, românii, avem cu ce ne mândri: Cazanele Dunării, unde, pe lângă peisajele superbe, există și un obiectiv turistic aparte, chipul lui Decebal sculptat în stâncă, cea mai înaltă sculptură din Europa, cu 55 metri înălțime și 25 metri lățime; Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din România, situat în masivul Ciomatu din județul Harghita. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins denumit Ciomatul Mare;  Podul lui Dumnezeu este un pod natural unic în lume, are 30 de m lungime și 22 înălțime, fiind cel mai mare pod natural din România și al doilea din Europa ca mărime însă singurul pe care se poate circula cu mașina. Se află în comuna Penarele, județul Mehedinți. În România avem multe locuri frumoase pe care trebuie să le protejăm. De multe dintre ele nu am auzit cu toții și acesta este un lucru foarte trist. Noi nu ne cunoaștem propria țară, dar vrem să explorăm alte locuri… străine.

Să fii patriot, înseamnă să ai grijă de țara ta, să nu o poluezi. Cu fiecare ambalaj aruncat, cu fiecare sticlă ne poluam țara și îi stricăm frumusețea. Trebuie să ne gândim că acest pământ, care ne-a oferit o locuință, o sursă de hrană și multe altele, suferă sub nepăsarea noastră. Dacă ne dorim aceste minunății care ne-au fost dăruite, trebuie să renunțăm la poluare. Orice loc din România cu o priveliște splendidă, cu o finețe aparte este un colț de rai. Îți oferă pace și te ferește de agitația de zi de zi. Noi ne dorim să ajungem în străinătate când nu știm ce comori se află în propria noastră țară. Dacă ești patriot, atunci ții la cei din jurul tău, la românii tăi și îți dorești tot binele pentru ei. Suntem români, suntem frați și trebuie să ne respectăm între noi!

Fiind român, ești dator să știi istoria neamului tău, trebuie să știi cât de mult au luptat strămoșii  pentru a-și apăra țara lor, pentru a fi liberi. Acest popor a luptat pentru ce și-a dorit, pentru libertate, pentru drepturi, pentru pace. S-a folosit de lucruri pe care țara ni le-a oferit pentru a birui în luptă, pentru ca România să fie a noastră, iar noi să fim stăpâni în ea. Să nu ne batem joc de munca pe care aceștia au depus-o pe parcursul vieții lor pentru o Românie de viitor, o Românie mai bună, un loc prietenos, liniștit creat de Dumnezeu pentru noi, românii!

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania