Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Eugenia- Maria CUCEU, o îndrăgostită de poezie

Cuceu,Eugenia-MariaEugenia – Maria CUCEU

 

 

Este de profesie jurist, absolventă a Facultății de Drept ,,Babeș-Bolyai” din Cluj.

Soarta i-a oferit și alte posibilități de a-și concretiza bagajul de cunoștințe acumulate și experiența de viață, și cu talent, a pătruns în alte zone, decât cele ale activităților cotidiene, adică acelea de  a-și transpune gândurile, printr-o formă subtilă, într-un stil propriu, în poezie.

În prezent, este asistent pe probleme juridice și de comunicare la Primăria Orașului BORAS (în apropiere de Göteborg), calitate în care se ocupă de translatări, la nevoie în toate domeniile, chiar și la biserici unde mai trag și cu arcușul câte-o priceasnă din când în când, duminica şi în sărbători.
Suedezii sunt de religie protestantă, dar acolo, la Boras, există și o comunitate românească, care se întâlnește cu bucurie la o mică Biserică Ortodoxă amenajată la subsolul unei grădinițe. Acolo, permanent, asistă un preot, originar din România, de lângă Cluj.

Nu demult, la Primăria Boros, a fost în vizită o delegație de la Ungheni – Moldova, de peste Prutul nostru, unde Eugenia – Maria a avut misiunea de a asigura traducerile, și în același timp, alături de primarul orașului, a fost gazdă.

Poeta noastră, Eugenia- Maria CUCEU, nu-și poate uita obârșia și limba!… deși acolo este o permanentă răceală. E îndepărtata și înghețata Scandinavie!

De aici, din colțul Lumii, de unde a răsărit Luceafărul poeziei noastre, salutări româncei noastre, poetă și mesageră a spiritului românesc  în ,,înghețata” țară!Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

2 comentarii la acestă însemnare

 1. Jenny Cuceu spune:

  Stimatâ D-nâ Ana Maria!

  Vâ multumesc atît Dvs. personal pentru articolul publicat despre mine, cît si redactiei pt. spatiul acordat publicârii versurilor mele în paginile revistei Dvs. „Luceafârul”.
  A fost o surprizâ deosebit de plâcutâ pt. mine, cînd am citit aricolul, acuma înainte de a-mi încheia activitatea la birou. Cu undeosebit respect!/Jenny

 2. Jenny Cuceu spune:

  D-le director Istrate!

  Cu un deosebit respect si multumiri sufletesti, în vederea unei colaborâri fructuoase de viitor!

  Vâ doresc numai bine si un weekend plâcut!/Jenny

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania