Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Festivalul de teatru şcolar “Confesiuni despre viaţă şi artă”, ediţia a VI-a

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 12 (132), Decembrie 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

Festivalul de teatru şcolar “Confesiuni despre viaţă şi artă”, ediţia a VI-a

 Primit pentru publicare: 02 Dec. 2019
Autor: Cosmina Marcela OLTEAN, U.A.G.E  – redactor șef adj., Revista Luceafărul
Foto: Cosmina Marcela OLTEAN
Publicat: 03 Dec. 2019

© Cosmina Marcela Oltean, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE
Opinii, recenzii pot fi trimise la adresa: ionvistrate[at]gmail.com  sau editura[at]agata.ro


 

Sâmbătă, 23 noiembrie, a fost o zi dedicată teatrului. La Căminul Cultural Subcetate s-a desfăşurat cea de-a şasea ediţie a Festivalului de teatru şcolar “Confesiuni despre viaţă şi artă”. Pe scenă au evoluat trupe de elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal din 6 şcoli din zonă, iar în cadrul concursului au fost prezentate 10 piese. În spatele fiecărei piese stă munca şi implicarea elevilor, a profesorilor îndrumători şi a conducerii şcolii. Fiecare trupă s-a pregătit câteva săptămâni, ca-n fiecare an, pentru a prezenta publicului şi juriului o piesă demnă de un premiu. Însă în urma jurizării au fost aleşi cei mai buni mici actori. Înaintea decernării premiilor, trupa de folk a Liceului “Miron Cristea”, Subcetate, coordonată de prof. Daniela Buzilă, a oferit un mic recital.

Au fost acordate mai multe premii, însă demne de menţionat sunt premiile I de la fiecare categorie şi premiile speciale. Premiul I la categoria învăţământ primar a fost acordat piesei “Albă ca zăpada şi cei şapte pitici”, jucată de elevii Şcolii Gimnaziale “Andrei Şaguna”, Topliţa, coordonaţi de prof. Daniela Mândru. La ciclul gimnazial, premiul I a mers tot la Şcoala Gimnazială “Andrei Şaguna”, Topliţa, pentru piesa “Harbuzzia”, iar copiii au fost coordonaţi de prof. Carmen Bucur. Iar premiul I la ciclul liceal a fost acordat trupei de teatru “Gaudium Art”a liceului din Subcetate, coordonat de prof. Daniela Buzilă. Pentru că au fost cei mai buni, tot ei au fost răsplătiţi şi cu Marele Premiu al ediţiei. Premii de originalitate au primit elevii din trupa Şcolii Gimnaziale “Sf.Ilie”, Topliţa (piesa “Dl.Goe”) şi trupa de la Şcoala Gimnazială “Miron Cristea”, Topliţa (piesa “Chatroom”).

Ediţia 2019 a Festivalului de teatru şcolar “Confesiuni despre viaţă şi artă”, a fost posibilă datorită sponsorilor Treforex Topliţa şi Danico Topliţa. Organizatorii festivalului au fost Liceul “Miron Cristea”, Subcetate şi Consiliul Elevilor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, Asociaţia “Ecoul Subcetate”, Primăria şi Consiliul Local Subcetate.

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania