Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

Festivitatea de înmânare a premiilor anuale – Liga Scriitorilor Români

Revista Luceafărul: Anul XI, Nr. 2 (122), februarie 2019
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: ISSN 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE

Festivitatea de înmânare a premiilor anuale – Liga Scriitorilor Români

Primit pentru publicare: 24 Febr. 2019
Autor: Victor ROȘIANU
Publicat: 24 Febr. 2019
© Victor Roșianu, © Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE
Opinii, recenzii pot fi trimise la adresa: ionvistrate[at]gmail.com  sau editura[at]agata.ro

 

De mai bine de zece ani Liga Scriitorilor acordă premii anuale pentru cele mai bune cărți publicate în anul anterior, indiferent din ce organizație fac parte  autorii acestor lucrări, fiindcă, așa cum a spus președintele fondator, cărțile sunt ale limbii române și nu ale unei grupări profesionale.

Astfel, joi, 28 februarie, a.c, la orele 17 are loc la Cercul Militar din Cluj-Napoca, sala Armelor, festivitatea de înmânare a premiilor.Ședința va fi condusă de noua președintă a cenaclului literar”Artur Silvestri “, scriitoarea Voichița Pălăcean Vereș.

Ședința se va deschide cu înmânarea unor distincții acordate de Comitetul Director al Ligii Scriitorilor unui grup de scriitori din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, care au contribuit la buna desfășurare a manifestărilor prilejuite cu ocazia Centenarului Marii Uniri, format din Ionuț Țene, Marius Țion și  Laurențiu Rotar.

Cu această ocazie va fi înmânată medalia “Virtutea Literară” domnului Gheorghe Bănescu pentru excelentul album dedicat Marii Unirii, care a fost lansat în mai multe orașe din țară, și ”Diploma de Excelență”  domnului Mircea Dorin Istrate președintelui filialei Mureș, care a organizat numeroase acțiuni culturale în anul Centenarului Marii Uniri.

În continuare Al.Florin Țene președintele national al Ligii Scriitorilor și Iulian Patca, președintele filialei Cluj, vor înmâna premiile autorilor cărților publicate în anul 2018.

În viitoarea ședință din data de 28 martie va fi un schimb de experiență dintre Filiala Arad a Ligii Scriitorilor și cenaclul clujean, inclusiv lansarea cărții “Alexandru Florin Țene – Atitudini literare la Început secolului XXI “ de Voichița Tulcan Macovei. Despre care vor vorbi autoarea, scriitorii: Lucia Bibarț, președinta filialei Arad, Floarea Cândea, Voichita Pălăcean Vereș, Lucia Elena Locusteanu și Iulian Patca.

 

 

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania