Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

JURNALIERUL PRESEI BOTOȘĂNENE. ZIUA a 2-a DIN MARTIE 2017

Primit pentru publicare: 02 mart. 2017
JURNALIERUL PRESEI BOTOȘĂNENE
Autor: Ion ISTRATE
Publicat: 02 mart. 2017, ora 21:00

 

ZIUA a 2-a DIN MARTIE 2017

Astăzi, jurnaliștii Florentina Tonița și Sergiu Bălășcău, respectiv știri.botoșani.ro și botoșăneanul.ro, atrag atenția efectului dezastruos al bolilor incurabile: cele care provocă destine literare (și nu greșesc) – Camelia Răileanu și Horațiu Ioan Lașcu – și cele care lovesc responsabilii cu angajamente publice ce afectează viața trăitorilor din ținuturilor botoșănene.
*
,,Tu i-ai iubit și ei ți-au răstignit iubirea. Poartă-ți acum cununa de spini ”

15 ani de la moartea poetei Camelia Răileanu. „Tu i-ai iubit și ei ți-au răstignit iubirea. Poartă-ți acum cununa de spini”
http://stiri.botosani.ro/stiri/cultura/15-ani-de-la-moartea-poetei-camelia-raileanu-quottu-i-ai-iubit-si-ei-ti-au-rastignit-iubirea-poarta-ti-acum-cununa-de-spiniquot.html  ,,[…] De Sânzienele din 24 iunie 1969, la Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, tot la Botoșani se ivea Camelia Răileanu. A publicat două volume: „Dimineaţa cercului”, Editura Axa, 1998, şi „Cântec pentru cei nesinguri”, Editura Grafik-Art, 1988 (scos de sub tipar în aprilie 1999). […]./ Poeta care publicase două volume își creștea cu acribie martorul tăcut al suferinței: un jurnal în care a scris deși ieșise din operație cu o semiparalizie doborâtoare. Întinsă la orizontală, Camelia Răileanu a scris sute de pagini. Se spune că este imposibil ca un scriitor să se detașeze complet de sine astfel încât un jurnal să devină unul al trăirilor autentice. Poate și din această cauză – pentru a fi sigură că nu lasă dezgolit un ego, ci relatează cu sinceritate un destin – Camelia Răileanu a decis să folosească un pseudonim (convinsă fiind că va trăi și că va publica acele pagini). […].” (Florentina Tonița)
**
Municipiul și județul Botoșani, pe mâni bune!
Noi i-am investit cu putere și ei ne tăvălesc prin pietre și noroaie…

,,Să tot vină ministrul la Botoșani! Drumul spre Săveni, plombat peste noapte!”
http://stiri.botosani.ro/stiri/administratie/sa-tot-vina-ministrul-la-botosani-drumul-spre-saveni-plombat-peste-noapte-foto.html
,,Trei drumuri naționale din județul Botoșani, în atenția ministrului transporturilor”
http://stiri.botosani.ro/stiri/administratie/trei-drumuri-nationale-din-judetul-botosani-in-atentia-ministrului-transporturilor.html
,,[…]Ministrul a menționat că acest tronson nu este singurul care i-a fost adus în atenție, alte două drumuri naționale, respectiv DN 28B Botoșani-Târgu Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești, fiind pe lista celor pentru care se solicită finanțare. […]./ „Vizita mea la Botoșani a fost agreată de comun acord și cu doamna senator Federovici care a fost primul senator care împreună cu echipa de aici s-a înscris în audiență și mi-a adus la cunoștință trei probleme majore ale județului, […].”
Și aici, mă simt nevoit să redau replica unui prieten din copilărie: dacă, de…, cucoana e așa de băgăcioasă, de ce nu a băgat-o mai demult… fiindcă are ceva mandate…
,,Mașini înghițite de noroi, oameni cu pungi în picioare pe o stradă din municipiul Botoșani: Mai avem puțin și intrăm cu șenilele”
http://www.botosaneanul.ro/top-news/masini-inghitite-de-noroi-oameni-cu-pungi-in-picioare-pe-o-strada-din-municipiul-botosani-mai-avem-putin-si-intram-cu-senilele-video-galerie-foto/
,,[…] municipiul Botoșani, un oraș cu peste 100.000 de locuitori în care câteva mii de oameni trăiesc în condiții de secol 19. […]. (Sergiu Bălășcău)

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania