Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Lansarea cărții ”Întoarcerea din cruciadă-viața poetului Radu Gyr între realitate și poveste “de Al.Florin Țene la Uniunea Vatra Românească din Cluj-Napoca

Revista Luceafărul: Anul XII, Nr. 3 (135), Martie 2020
Editor: Agata, Botoșani, str. 1 Decembrie nr. 25
ISSN: 2065 – 4200 (ediţia online)
ISSN: 2067 – 2144 (formatul tipărit)
Director: Ion ISTRATE


Lansarea cărții ”Întoarcerea din cruciadă-viața poetului Radu Gyr între realitate și poveste “de Al.Florin Țene la Uniunea Vatra Românească din Cluj-Napoca

Primit pentru publicare: 03 Martie 2020
Autor: Prof. Maria CĂTANA
Publicat: 03 Martie  2020

© Maria Cătană,© Revista Luceafărul
Editor: Ion ISTRATE


 

La solicitarea domnului Traian Balotă, președintele Filialei Cluj a Uniunea Vatra Românească Cluj a avut loc la sediul acesteia din bulevardul Eroilor prezentarea romanului semnat de scriitorul Al.Florin Țene” Întoarcerea din cruciadă-viața poetului Radu Gyr între realitate și poveste “.

Despre carte a vorbit Traian Balotă, profesoara Lucia Elena Locusteanu, scriitoare, membră a Ligii Scriitorilor Români și autorul.

În fața unui numeros public,Lucia Elena Locusteanu a subliniat în cuvântarea sa că acest roman , al 84-lea volum publicat al lui Al.Florin Țene, se înscrie în categoria romanelor “între realitate și poveste “, pe care le-a scris, cum ar fi: Gib I. Mihăescu, Ion Minulescu și Macedonski.În continuare a evidențiat acuratețea analizei poeziei lui Radu Gyr, făcută de dr.Ionuț Țene în Prefața cărții.

Lucia Elena Locusteanu a evidențiat stilul romanului și talentul de cercetător al lui Al.Florin Țene, care a studiat sute de documente la Muzeul de Istoria Literaturii Române, CNSAS și Academie, pentru a scrie acest interesant roman.

În încheiere, autorul a recitat artistic câteva poezii ale lui Radu Gyr, inclusiv”Iisus în celulă “ și “Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! “ pentru care poetul a fost condamnat la moarte de către președinta Tribunalului Poporului Alexandra Sidorovici, soția lui Silviu Brucan.

Au urmat numeroase discuții pe marginea romanului.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania