Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Maria Tănase, 25 septembrie – la o sută și nouă ani de la naștere

Maria Tănase, 25 septembrie – la o sută și nouă ani de la naștere, în program aniversar, cântă românilor din melodiile sale celebre precum „Trenule, mașină mică”…

Duminică, 25 septembrie, la București, la Berăria H, pe malul lacului Herestrău, în toamna aceasta a marilor întrebări, cu must proaspăt, stors chiar atunci, și în miros de grătar, de la păstrama pregătită la proțap – pentru toată lumea – va fi sărbătorită MARIA TĂNASE, „Pasărea Măeastră a muzicii românești”, cea care s-a născut acum 109 ani, pe 25 septembrie. Anul acesta – 2022 –  Ziua ei va fi comemorată cu un concert omagial în interpretarea Ronei Hartner și a Tarafului Hopa, Rona Hartner venită în România din Franța, într-un an bogat în evenimente, după pandemie,  printre care și participarea ei la dorita emisiune „Te cunosc de undeva”.

N-ar fi fost altcineva mai potrivită să-i cânte aniversatei Maria cântecele decât Rona. Din programul Ronei Hartner pentru Maria Tănase nu vor lipsi, cum spuneam, cântecele celebre ale sărbătoritei: „Bun e vinul gurghiuliu”, „ Leliță cârciumăreasă”, Mărioară de la Gorj”, „Ciuleandra”, „Aseară ți-am luat basma”, „Trenule, mașină mică”.

Parcul Herestău…

Ion N. Oprea, Iași, 23 septembrie 2022.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania