Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Cultura socială.Mărţişoare pentru botoşăneni. La notiță: Margareta Mihalache

Cultura socială
Mărţişoare pentru botoşăneni
La notiță: Margareta Mihalache, etnograf

Ieri, 26 februarie, a fost ziua de debut a Târgului de mărţişoare, organizat de Centrul de Creaţie Botoşani, sub atenția etnografei Margareta Mihalache (de fapt zorii zilei prevesteau deja evenimentul, întrucât, tot sub coordonarea Margaretei Mihalache!, se așezau amplasamentele pentru artişti şi meşteşugari).

Aici, la târg, cu imaginaţie şi cu creativitate, artiştii plastici şi meşterii populari vă aşteaptă să le admiraţi mărţişoarele şi, bineînţeles, să le achiziţionaţi pentru ca ulterior să le ,,inauguraţi” pe 1 Martie.

Paleta este diferită, menită a mulţumi toate gusturile: mărţişoare meşterite din argilă, mărţişoare textile, mărţişoare din lână, mărţişoare din hârtie, mărţişoare din ghindă şi nuci… Efectiv de toate, pentru toate preferințele estetice, de la copii până la adulţi, şi pentru toate buzunarele, de la cele duble la cele simple.

Veţi găsi  mărtişoarele tradiţionale, simple şi croşetate, începând de la 2 lei, apoi cele mai elaborate (pictate, din ceramică, din ghindă şi multe, și multe altele), la preţuri între 6-8 lei.

Şi să nu uitaţi să treceţi şi pe la standul ,,Alexa”, unde o deosebită doamnă vă va întâmpina cu un zâmbet, dar mai ales cu o felicitare pictată, un unicat perfect şi, în acelaşi timp, accesibil, pentru a fi oferit în dar de 1 Martie, dar mai cu seamă de 8 Martie!

Fotografie-0063 Fotografie-0062 Fotografie-0061 Fotografie-0060 Fotografie-0059 Fotografie-0058 Fotografie-0057 Fotografie-0056 Fotografie-0055 Fotografie-0054Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania