Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Medalionul literar “Să zâmbim cu epigram lui Gavril Moisa “

La Cenaclul “Al.Florin Țene”
Medalionul literar “Să zâmbim cu epigram lui Gavril Moisa “

  • Miercuri, 4 octombrie, a.c. la ora 11, la Centrul de  Zi pentru Vârstnici nr.2, de pe strada Decebal nr.21, Cluj-Napoca are loc ședința lunară a Cenaclului literar “Al.Florin Țene “, așa cum se întâmplă de peste 20 de ani, cu următoarea ordine de zi:
  • Medalionul literar “Să zâmbim cu epigram lui Gavril Moisa “, în cadrul căruia  ctitorul și președintele cenaclului scriitorul Al. Florin Țene va vorbi despre viața și opera scriitorului Gavril Moisa. În continuare invitatul de onoare al cenaclului Gavril Moisa o să susțină un recital epigramistic din noul său volum, apărut de curând, “RANIȚA cu epigram…și catrene. “
  • În cadrul rubrici permanente “Memoria calendarului “ scriitoarea prof.Luci Elena Locusteanu ne vorbește despre scriitorii născuți în luna octombrie.
  • Al.Florin Țene își va prezenta cele două cărți ale domniei sale apărute în toamna acestui an, intitulate :”Mihaela CD și opera sa în opinia criticului literar Al.Florin Țene “, carte apărută la Editura Globart Universum din Canada, și “În fața lui Dumnezeu geniul e văr primar cu idiotul-Viața filosofului Petre Țuțea între realitate și poveste “.Cărți ce le va oferi gratuit celor prezenți și va dona biblioteci Centrului de Zi pentru Vârstnici  nr.2 un set din aceste volume.
  • În cadrul rubrici “Clio “, susținută permanent de profesorul Vasile Sfârlea ne va vorbi despre Clio, care în mitologia greacă, este una dintre cele noua muze, fiica lui Zeus și a Mnemosynei. Zeiță a memoriei, este de asemenea și muză a istoriei, reprezentată ca o tânără femeie care poarta într-o mana trâmbița și în cealaltă un sul de pergament.
  • Înainte de a se încheia ședința vor urma discuți pe marginea celor prezentate și membri cenaclului își vor citi din creațiile lor.


Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania