Revista Luceafărul
 • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

PĂPUȘARII DIN PUSTIE. BURSUCUL (25)

 

 •           Cosmin dormise și el agitat. Toată noaptea auzise voci. Iubita rămasă la Nărujelu îl chema insistent înapoi. Se întâmpla ceva rău.  Cum se crăpă de ziuă trimise fraților Antonică un text cifrat, prin care îi înștiința că pe la ora 8 trebuie să pornească spre locația Speranța. Nu le putea oferi detalii, deoarece nu le știa. Avea însă o inimă rea, o neliniște ciudată.
 •         Mesajul fu primit mai mult ca o glumă. Alina răspunse scurt: „Crezi tu!”
 • Cosmin repetă mesajul. La ora 8 fix, ATV-ul va pleca din fața refugiului. Alinii înțeleseră că lucrurile sunt serioase. Le spuse părinților, își strînseră  cadourile și se îndreptară spre intrarea – Gură de lup.
 •             Originalul vehicul construit de Divizia Aero avea toate luminile aprinse, semn că deplasarea terestră va alterna cu cea de planare, în funcție de încărcarea acumulatorilor. Ușile de acces se deschiseră cu sirenă de alarmă. Erau conectate cu Nărujelul. Acolo se întâmplase ceva horor. Cosmin aflase de la iubita lui, dar nu voia să-i sperie pe tinerii lui prieteni.
 •         Un uruit scurt al  navei  jumatate ATV,  jumatate  dronă se înălță și ajunse la drumul principal, o șosea puțin circulată din cauza bursucilor care deseori răsturnau mașini aflate în trafic. Era un prilej bun pentru încărcarea acumulatorilor.
 •      Întoarcerea spre casa de la Nărujelul părea o problemă de rutină. Cosmin nu le spuse copiilor nimic despre ceea ce se întâmplase la colonia de containere. În locație rămăseseră doar doamnele. Bărbații plecaseră la mină. Ceva groaznic se întâmplase. Păpușarii veniră în vale cu sute de bursuci, care se repeziră la gâtul femeilor lipsite de apărare. Doar vreo două supraviețuiră atacului fiarelor drogate, dresate pentru a suge sânge. În rest, corpurile erau intacte. Cosmin se simțea vinovat că s-a lăsat ademenit de rugile copiilor. Dacă nu pleca,  nu s-ar fi întâmplat nimic. La rândul lor, Alin și Alina jurară răzbunare și reăzboi total împotriva animalelor nemernice ,care au ucis zeci de ființe nevinovate. Marele Păpușar nu potea fi străin de acest masacru. Va trebui să plătească și el pentru masacru.
 •        În drum spre Nărujelul mai apărură câțiva bursuci, dar nu fură incidente. Alin și Alina își activară bursucii ionici și nu se mai întâmplă nimic.
 •  Alternând rulajul pe drumul de mare viteză cu zborul planat, ajunseră în tabăra de containere după apusul soarelui. Alin și Alina nu pricepeau de ce este atâta liniște și nu-i întâmpină nimeni. Prin gesturi simple , Cosmin îi făcu să înțeleagă. Adolescenții izbucniră în plâns. În mintea lor, vinovat era Păpușarul din vârful prăjinii. Mai mult nu puteau spune. Vor pune la cale o răzbunare cruntă. O să vadă paiața că nu te poți pune cu cei din celebra familie Antonică.
 •         Se întunecase de-a binelea și de la marginea pădurii se auzi râsul demențial și sfidător al păpușarului care teroriza împrejurimile. Ceva trebuia întreprins urgent. Alin și Alina aveau deja un plan. Dar dacă Păpușarul   nu avea nicio vină?
 •        Totul trebuia făcut cu răbdare și judecată. Trebuie aflată sursa răului. Adevăratul sau adevărații vinovați vor plăti crimele săvârșite mai devreme sau mai târziu.

         VASILE LEFTER, MEMBRU UZPRAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania