Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

MIHAI EMINESCU. POEZII DE DRAGOSTE

Iosub,NicolaePrimit pentru publicare: 27 mai 2016
Autor: Nicolae IOSUB, redactor al Rev. Luceafărul (Bt)
Publicat: 28 mai 2016
Editor: Olivian IVANICIUC

 

 

 

MIHAI EMINESCU

POEZII DE DRAGOSTE

 

Cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la debutul literar a lui Mihai Eminescu, în revista Familia, d-nii Mihai Costin şi Mihai Cătrună au editat un volum de versuri de dragoste, creaţii eminesciene de suflet. Volumul este destinat colecţionarilor bibliofili pasionaţi de Eminescu şi a fost oferit prietenilor şi colecţionarilor pasionaţi de poetul nostru de geniu- Mihai Eminescu.

Poezzii,eminescu    Volumul cuprinde 15 poezii de dragoste, unele dintre cele mai frumoase, însoţite de frumoase ilustraţii ale artistului, cu dragoste de Eminescu, Mihai Cătrună. Realizarea grafică este una de excepţie, cu frumoase ornamentaţii, cu 17 ilustraţii color, pe hârtie de calitate, tipărită la Editura ,,Magic Print” din Oneşti.

Volumul bibliofil este prefaţat de eminescologul Dan Toma Dulciu, care prezintă evoluţia poeziei de dragoste a lui Eminescu, începând cu cea de debut, ,,De-aşi ave…”– 1866, în revista Familia şi încheind cu sonetul ,,Adio”, publicat în 1884, în aceeaşi revistă a lui Iosif Vulcan.

Felicităm pe autorii acestei frumoase realizări – Mihai Costin şi Mihai Cătrună– şi încheiem această prezentare cu aprecierea făcută de d-l Dan Toma Dulciu: ,,Culegerea de faţă, un florilegiu cu versuri de iubire, cum nimeni nu le-ar fi putut cizela, în afară de Eminescu, reuneşte lacrimi de suferinţă, strânse în potirul unui suflet chinuit, al cărui chip se aseamănă cu imaginea ,,unui sfânt coborât dintr-o icoană” (I.L.Caragiale)” şi îndemnul:,,Recitiţi aceste câteva poezii de iubire, fiindcă ,,recitindu-l pe Eminescu ne întoarcem, ca într-un dulce somn, la noi acasă” (Mircea Eliade).

 

                           Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

1 comentariu la acestă însemnare

  1. D.M. Gaftoneanu spune:

    …Sincere aprecieri și felicitări pentru această inițiativă!

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania