Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

Eminesciana. Revista eternului frumos, la Botoșani

 

 

 

Primit pentru publicare: 29 Sept. 2021
Editor: Ion ISTRATE
©Nicolae Iosub, Botoșani, © Revista Luceafărul (www.luceafarul.net)


  Sâmbătă 11 septembrie 2021, s-au desfășurat la Biblioteca Județeană ,,Mihai Eminescu” Botoșani, manifestările dedicate acordării premiilor ,,Teiul de Aur” și ,,Teiul de Argint”, precum și lansarea  revistei EMINESCIANA, nr.22/2021, fondată de artistul plastic laureat Mihai Cătrună din București.

Această minunată revistă de cultură și artă a fost fondată în anul 2017, de artistul plastic Mihai Cătrună, cu scopul ,,prețuirii unei moșteniri culturale și cinstirii memoriei Luceafărului poeziei românești, M. Eminescu”.

Revista Eminesciana, găzduiește în paginile ei oameni de cultură și artă, intelectuali pasionați de frumos, publică poezii, pictură și sculptură, încercări literare, fiind ornată cu frumoasele realizări grafice ale d-lui Mihai Cătrună, conducătorul și sufletul revistei.

La Botoșani, la Biblioteca Județeană ,,Mihai Eminescu”, d-na Elena Condrei, directoarea editurii GEEA și inițiatoarea premiilor ,,Teiul de Aur” și ,,Teiul de Argint”, a organizat manifestările de acordare acestor premii, ediția a XX-a, unor personalități de cultură care s-au remarcat în domeniul literaturii, publicisticii, artelor plastice, colecționarilor, etc.

La această ediție jubiliară, domnul Mihai Cătrună a primit medalia ,,Teiul de Argint” și diploma pentru meritele sale deosebite în realizarea revistei ,,Eminesciana”. S-a acordat aceiași medalie și diplomă doamnei Ecaterina Mihai, coordonatorul artistic al revistei. În paginile ei s-au publicat frumoase poezii, ale unor poeți începători sau consacrați, realizări plastice (pictură, sculptură) de o mare frumusețe, încercări literare a unor tineri, studii privind viața, activitatea și opera lui M. Eminescu. Revista, de o calitate grafică deosebită, îți încântă privirea și dezvoltă gustul pentru frumos, având o mare importanță culturală și educativă.

Ca inițiator al Grupării Colecționarilor ,,Mihai Eminescu” Botoșani, a realizării ,,Buletinului Informativ M. Eminescu”, ajuns la numărul 55, precum și pentru articolele publicate în revista Eminesciana, am primit din partea domnului Mihai Cătrună ,,Diploma de excelență” și nr. 22 al revistei ,,cu gratitudine, apreciere și prețuire, privind implicarea și promovarea culturii și spiritualității” românești, premiu care mă onorează și mă obligă pentru a continua activitatea mea de cercetare și publicare a acestor studii, în vederea cunoașterii mai bine, a promovării și omagierii celui mai mare poet român- Mihai Eminescu.

Dorim Revistei EMINESCIANA mulți ani, iar realizatorilor ei multă inspirație și dăruire pentru a ne bucura cu lucrări de mare valoare artistică și literară, dându-i o strălucire și mai mare Luceafărului poeziei românești!

Nicolae Iosub, Botoșani, iosub.nico@yahoo.com

 Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania