Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 15 → 2023

O carte în drum spre Paris…

În primele zile din octombrie am primit o propunere foarte interesantă pentru grafica mea, descoperind că în cadrul unui proiect cinematografic aflat în derulare, o ilustrație ar urma să ajungă pe platourile de filmare din Paris, pe coperta unei cărți ce va apărea în film, această carte fiind un element important, mai ales spre finalul poveștii, când este descoperită și studiată. Dar este vorba de coperta unei altfel de cărți. Un altfel de proiect față de cele la care am luat parte până acum. E o carte-personaj, e cartea unui autor fictiv, personajul principal din noul film la care lucrează acum regizorul Mihai Mihăescu, împreună cu echipa sa, și care se filmează la București și Paris. 

Regizorul Mihai Mihăescu, 15 octombrie, București: “Am fost la o tipografie să iau exemplarele de carte, de care voi avea nevoie pentru filmările din Paris de săptămâna viitoare. SOUVIENS-TOI este titlul romanului pe care personajul principal, Octavian Anghel, îl publică la Paris, unde este stabilit împreună cu soția și fiica sa. Acesta va fi și titlul filmului, care va întra în circuit în primăvara anului viitor. 

Filmul spune povestea a doi tineri îndrăgostiți, el român, ea franțuzoaică, pe care îi surprindem la începutul anilor ’80 ai secolului trecut, în București, încercând să facă slalom prin labirintele ideologice ale epocii, ca după un parcurs sinusoidal destinele lor să se regasească în Paris, unde aleg să-și petreacă restul vieții. 

Povestea lui Octavian Anghel și a consoartei sale, franțuzoaica Michelle Nezhinska, este descrisă de către autor în romanul său, după ce aceștia revin în România, după o lipsă de 12 ani, iar realitățile de aici îi plonjează în perioada studenției lor.

Mulțumesc editorului Valentin Ajder (Ed. EIKON), un neobosit promotor de carte românească. Design-ul coperții, Cosmina Marcela Oltean.”

Filmul se va termina cu cadre din Paris și cu această carte, pe care o descoperă și o răsfoiește la final fiica autorului. Când lucram la ilustrația aceasta, nu mă gândeam că în timp va avea o poveste a ei, dincolo de cea pe care am vrut să o exprime vizual… Ce bucurie mi-a adus această ocazie unică! Mulțumiri domnului regizor pentru implicarea mea în acest proiect deosebit!

Cosmina Marcela OLTEANAbonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Drept de autor © 2009-2023 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania