Revista Luceafărul
  • Caută pe sit


Colecţia revistei

Anul 1

Anul 2

Anul 3

Anul 4

Anul 5

Anul 6

Fondat 2009 • ISSN 2065 - 4200 Anul 16 → 2024

O INSIGNĂ INEDITĂ (?)

O INSIGNĂ INEDITĂ (?)

În luna iulie a.c. am avut bucuria de a-mi îmbogăţi colecţia de insigne dedicate lui Mihai Eminescu prin gestul generos al domnului ec. Ivan Silviu Mihai din Focşani, care mi-a oferit un exemplar dintr-un posibil tiraj editat, probabil în spaţiul geografic al Republicii Moldova, în perioada dintre anii 1975-1980.

Am considerat necesară prezentarea ei spre a fi cunoscută şi de ceilalţi colecţionari avizaţi care ar putea să confirme şi precizările primului deţinător privind provenienţa acestei insigne, copil fiind de mai multe ori aştepta în gară trecerea trenului ,,de răsărit” şi oprirea lui când primeam insigne ca suvenir.

Nu putem face precizări exacte asupra timpului când a fost obţinută dar cu siguranţă ca unul ce sunt oarecum avizat în domeniu apreciez că este foarte rară şi până în prezent nu a fost semnalată în colecţiile de bază specializate în subiectul Eminescu.

Insigna de format dreptunghiular (12,5 x 16,2 mm) prezintă în expunere bustul prim Eminescu spre dreapta realizat prin ambutisare în tablă de aluminiu cu ≠ = 0,15 mm.
Reperul ambutisat este montat pe un suport din plastic prevăzut cu ac de prindere cu care realizează în total o grosime de 1,6 mm.

Poate că apariţia acestei semnalări va atrage atenţia asupra gradului de raritate al acestei piese şi în final se va putea concluziona asupra probabilului tiraj.Abonare la articole via email

Introduceți adresa de email pentru a primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 2.661 de abonați.

Lasă un comentariu

Drept de autor © 2009-2024 Revista Luceafărul. Toate drepturile rezervate.
Revista Luceafărul foloseşte cu mândrie platforma de publicare Wordpress.
Server virtual Romania